Spise rabarbra som blomstrer?

Kan jeg spise rabarbra når den står i full blomst?

Anne Lise

Hei Anne Lise

Fra gammelt av sies det at man bør spise rabarbraen innen St. Hans (=blomstring).

Blomstene skal helst skjæres vekk innen de slår ut i full blomst. På denne måten setter planten flere stilker og du kan høste mer. Hvis din plante blomstrer nå, bør du huske dette neste sommer.

Det som skjer når planten blomstrer, er at den blir trevlete og får en mindre god smak. Hvis du skynder deg å høste nå (kontroller i forhold til trevlethet og smak), kan du fremdeles være heldig å få gode stilker.

Hvis du ikke oppfatter at de er blitt “dårlige”, skreller og skjærer du stilkene i biter, og putter porsjonspakker i frysen.

Jeg må legge til at det ikke er farlig å spise rabarbra etter blomstring. Siden planten er veldig sur, kan en med fordel erstatte noe av sukringen med fruktose.

Håper rabarbraen din fremdeles er brukbar!

Med vennlig hilsen
Marit Næss