Populære høytrykksvaskere

Stadig flere velger høytrykksvasker når de skal gjøre vårpussen utendørs. Leverandørene opplever en økende etterspørsel etter høytrykksvaskere til privathusholdningene.

- Årsaken er at de er effektive, enkle å bruke og de er miljøvennlige, sier salgssjef Harald Abelsted i Nilfisk-ALTO.

Allerede tidlig på våren ser du resultatet fra all soten og skitten fra snøen i vinter. Smuss og skitt har lagt seg på mur og treverk, på fliser og på hagemøblene som ikke har vært oppbevart under tak.

- Som hus- og hageeiere har vi nå to valg; enten sette i gang med skurebørste og diverse rengjøringsmidler eller ta en hurtig runde med høytrykksvaskeren. Stadig flere velger det siste, sier salgssjef Harald Abelsted i Nilfisk-ALTO.

Kompakt og enkel

Tradisjonelt har høytrykksvaskere vært et nyttig redskap i profesjonelle miljøer som industri og landbruk, men som en av flere leverandører opplever Nilfisk økende etterspørsel fra husholdningene.

I 1984 lanserte Nilfisk som første leverandør i verden, høytrykksvaskere til privathusholdninger.

- Høytrykksvaskerne er på full fart inn i norske hjem, og de benyttes til alt fra rengjøring av bilen/båten til rengjøring av hus, terrassen og hagemøbler, forteller Abelsted.

- Årsaken til populariteten skyldes at høytrykksvaskere er blitt kompakte og enkle å bruke, er fleksible og har høy yteevne, sier han.

Stor miljøgevinst

- Med en høytrykksvasker bruker du halve vannmengden sammenliknet med å spyle med hageslangen. Det går dessuten raskere og resultatet blir renere. I tillegg slipper du å benytte rengjøringsmidler av ulik kvalitet. Det gir en gevinst både for egen lommebok og for miljøet,