Fremtidens urbane rom

Ett av forslagene til ny bebyggelse rundt operaen i Bjørvika lanserer et 35 etasjes tvillingtårn som frigjør plass til parkanlegg og lave bygg foran operaen som får park på skråtaket. 

I stedet for å blokkere Operaen og omgi den med tett bygningsmasse, ser arkitektene for seg en unik blanding av en urban landskapspark og arkitektur.

Ny type park
Det grønne landskapet på toppen av bygningene tilbyr byens beboere en helt ny type park med skif¬tende utsikt og varierte funksjoner under landska¬pet. Denne landskapsflaten brytes opp i krystalline overlys for å hente ned naturlig dagslys.

I den større bymessige sammenhengen vil de tre tårnene definere et arkitektonisk ensemble som markerer den offentlige plassen ved Operaen og det nye parklandskapet som forbinder mot byen. De definerer den nye skalaen i bydelen og de høye volumene opptar i tillegg funksjoner og arealer som er omrokert for å holde en lavere utnyttelse på felt A8 og A9.

Tvillingtårnene
Det østlige tårnet er et tvillingtårn bestående av to sirkulære glassformer som avtar i høyden og som forbindes med en spektakulær utkikksplattform. Det vestlige tårnet er et smalt seil av glass som vil gi en slank profil med unike lys- og utsiktsforhold. Dimensjoneringen av dette byggets vil gi det en letthet mot den Kvadraturens massive murbebyggelse og struktur.

Dette konseptet er unikt og stedegent, der urbant parklandskap og arkitektur sammensmeltes for å gi en offentlig plass, samtidig som arealer om¬rokeres til de høye og lyse tårnene – en innramming av fremtidens urbane rom for det 21. århundrets Oslo.