Mold oppå flisa?

Hei!

 Vi held på å lage til hagen. Har støypt kant rundt plen og fyllt halveis opp med flis for at det ikkje skal gå med så vanvittige mengder mold. Etter ei lita stund planerte vi ut flisa, og ved første regnskur så kom der mykje sopp. Har leita etter tips til korleis ein kan bekjempe soppen på nett, men finn ingenting. Forhøyrte meg med ein kollega som meinte at det var berre å ha mold over, for då legg ein på ein måte eit lokk på nedbrytingsprosessen som er i flisa, og soppen vil dø ut.

Så mitt spørsmål er: kan vi trygt ha mold oppå flisa uten å vere bekymra for at soppen kjem gjennom, eller er vi nødt å legge duk på først?

Hilsen
Veronica

Hei Veronica

Flis er jo masse i forråtnelse og er det noen forhold sopp trives i, så er det jo på steder der det er forråtnelse! Jeg ville ikke tatt sjansen på å kun fylle på mold (uten at jeg kan si at det ikke vil fungere) men i min optikk har dere lagt forholdene så godt til rette for soppforeskomst at jeg nok ville lagt duk eller rett og slett startet på nytt igjen. Kanskje ikke det svaret du ønsket, men hvis du ikke skal slite med dette i lang tid fremover, bør du fjerne soppgrunnlaget - som er flisen.

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen www.hageplanlegging.no