Prosjektdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen sør-øst, serverte kake til daglig leder Anders Høibach hos Isachsen og Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre. Prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen ventet pent på tur.
Prosjektdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen sør-øst, serverte kake til daglig leder Anders Høibach hos Isachsen og Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre. Prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen ventet pent på tur.Foto: Per Kollstad

Hæhre/Isachsen og Vegvesenet signerte rv. 4-kontrakt

Arbeidsfellesskapet Hæhre/Isachsen og Statens vegvesen har signert avtalen om å bygge ny riksvei 4 mellom Roa og Gran.

I slutten av september begynner anleggsarbeidet på den nye motorveien, opplyser Statens vegvesen i en melding.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik var med på signeringen på Teams. I Vegvesenet sin rigg på Roa var arbeidsfellesskapet representert med blant annet daglig leder Gudmund Roen i Hæhre.

Hæhre/Isachsen vant prosjektet i tøff konkurranse med Peab og Skanska. Statens vegvesen opplyser at byggherren var i forhandlinger med entreprenørene i ni måneder.

– Denne arbeidsformen er krevende, men gir entreprenørene et meget godt grunnlag for å velge de beste løsningene. Det gir samfunnet mye god vei for pengene når veien står ferdig, sier prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen.

Prosjektet omfatter i hovedsak byggingen av 4,1 kilometer ny motorvei. Det skilte 77 millioner kroner mellom det beste og det dårligste tilbudet. Hæhres tilbud er på 704 millioner kroner (etter fratrekk for gode løsninger).