Førde sykehus. Ill. Nordic Office of Architecture

GK fikk sykehuskontrakt i Førde

GK skal levere ventilasjon og bygningsautomasjon til et nybygg ved Nye Førde sykehus i en samspillskontrakt med Veidekke.

- Dette er den største kontrakten for GK i Sogn og Fjordane noen gang, sier regionsdirektør Knut Arild Flatjord i GK Inneklima i en pressemelding, og opplyser at kontrakten er på 44 millioner kroner.

Etter en åpen samspillsfase har GK nå signert kontrakt med Veidekke. I et år har alle fag sittet sammen med Veidekke og Helse Førde og utviklet prosjektet ut fra Helse Førdes bestilling «mest mulig sykehus innenfor kontraktssummen», forteller GK.

- I samspillsfasen har vi, på tvers av selskaper, samarbeidet tett over lang tid. Det har vært krevende å få på plass alle funksjonene Helse Førde vil ha innenfor rammen av prosjektet, men prosessen har vært preget av tillit og respekt. Det har vært veldig inspirerende å være med i prosessen, sier Bjarne Moldenes, prosjektsjef i GK i meldingen.

- I løpet av prosessen ble prosjektet endret fra å bestå av et lite nybygg og mye rehabilitering av eksisterende bygg, til å bli et stort nybygg og mindre rehabilitering. Dette gir bedre kontroll på kostnader og sikrer den daglige driften på sykehuset gjennom byggeprosessen, legger han til.

I nybygget på 13.000 kvadratmeter over ni etasjer kommer det blant annet fire nye fødestuer, en ny sengepost for føde- og barselomsorg og en ny barneavdeling. En operasjonsavdeling med åtte operasjonsstuer skal avløse dagens operasjonsstuer fra 1970-tallet. Nybygget skal kobles sammen med det eksisterende hovedbygget og medfører rehabilitering av 2.000 kvadratmeter.

Byggearbeidene starter nå, og bygget skal stå klart til bruk våren 2024.