F.v. Johannes Irgens, Øystein Selen og Ole Ivar Bergan. Foto: Optimera

Generasjonsskifte i Asker Trelast

Tidligere i år meldte Asker Trelast, med fire byggevarehus, overgang til Optimera og Montér-kjeden. Nå får virksomheten inn et nytt lederteam.

– Vi skal ta store markedsandeler i vår region ved å være best for byggmestere, sier styreformann i Asker Trelast, Øystein Selen, i en pressemelding.

Inn på ledersiden kommer et team som kjenner regionen godt.

– Johannes Irgens tiltrer som daglig leder i Asker Trelast 1. oktober. Irgens kommer fra Maxbo der han var varehussjef i Maxbo Slemmestad. Han melder overgang sammen med Ole Ivar Bergan som var varehussjef i Maxbo Åmot. Bergan og Irgens går samtidig inn på eiersiden i Asker Trelast og vil etter en emisjon eie 50 prosent av selskapet. Den andre halvdelen av selskapet forblir hos dagens hovedeiere, forteller Selen.

– Vi har en ambisiøs plan og skal ta betydelige markedsandeler over de neste tre årene. Oppskriften er å være best på det faglige. Her kan vi fortsette det gode arbeidet Asker Trelast har gjort over flere år, og støtte de mange flinke byggmesterne i Vestre Viken, sier Irgens.

Med sin erfaring innen byggevarebransjen har Irgens en oppskrift han mener fungerer godt.

– Det handler ikke om fancy tjenester eller kreative innpakninger, snarere om å ha nok av de riktige varene på lager, høy servicegrad, personlig oppfølging og effektiv logistikk. Vi har fått muligheten til å drive virksomheten på den måten vi selv mener er best, med god støtte og hjelp fra både Asker Trelast sin tidligere ledelse, og av landets største og beste aktør i byggevaremarkedet. Vi kjenner våre lokale markeder og våre erfarne og flinke selgere forstår hva proffen trenger og ønsker. Vi mener at denne kombinasjonen blir vanskelig å slå, sier Irgens i meldingen.