Bondens marked er et torg der forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.
Det stilles følgende krav produsenter på Bondens marked:
- Råvarene skal være lokale og sporbare (så langt praktisk mulig)
- Foredlingen skal ha et håndverksmessig/småskala preg
- Produsenten(e) skal selv stå for salget på Bondens marked
Disse kravene stilles for å sikre at kunden får en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum.
Produsenten er ikke alltid en bonde, men det må være en person som bearbeider lokale råvarer gjennom småskalaforedling.
Markedsplassene vil være på tradisjonelle torgplasser, parker eller i avstengte gater.
Da er det nemlig duket for Bondens marked. Søndag 7. september har Naturhistorisk museum invitert bøndene til å selge varene sine i Botanisk hage. Bodene settes opp vis-a-vis Tøyen hovedgård.
Produsentene stiller med mat-i-hånda, slik som svele, pølser og elgkarbonade. Det mest spesielle denne gangen er sannsynligvis trendmaten ferskt kje-kjøtt (kjøtt av geit), som har hatt et oppsving i salgsstatistikkene det siste halve året. Økologiske grønnsaker, oster, spekemat, yoghurter, honning, lefse og bærprodukter er blant varene som tilbys kl. 11-15.
Annonse
Samtidig avholdes ”Urter i begeret”, som blant annet handler om hvilke urter man kan lage brennevin, saft og øl av.
I tillegg vil Soppkontrollen være tilstede og bistå med sin kunnskap denne dagen.
Dette er produsentene som selger sine produkter i Botanisk hage:
Anne Karins snadder: Sveler, ca 35 sorter syltetøy og geleer, honningprodukter, ramsløkpuré