På Bondens marked kan du som forbruker kjøpe matvarer direkte fra produsent. Bildet er fra en tidligere Matstreif-festival i Oslo. (
Bondens marked inntar Botanisk hage
Frister det med økologisk ost, spekepølse av geit eller spennende syltetøy? Alt dette og mer til kan du handle i Botanisk hage førstkommende søndag.
PublisertSist oppdatert
Denne artikkelen er over ti år gammel.
Bondens marked
Bondens marked er et torg der forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.
Det stilles følgende krav produsenter på Bondens marked:
- Råvarene skal være lokale og sporbare (så langt praktisk mulig)
- Foredlingen skal ha et håndverksmessig/småskala preg
- Produsenten(e) skal selv stå for salget på Bondens marked
Disse kravene stilles for å sikre at kunden får en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum.
Produsenten er ikke alltid en bonde, men det må være en person som bearbeider lokale råvarer gjennom småskalaforedling.
Markedsplassene vil være på tradisjonelle torgplasser, parker eller i avstengte gater.
Da er det nemlig duket for Bondens marked. Søndag 7. september har Naturhistorisk museum invitert bøndene til å selge varene sine i Botanisk hage. Bodene settes opp vis-a-vis Tøyen hovedgård.
Produsentene stiller med mat-i-hånda, slik som svele, pølser og elgkarbonade. Det mest spesielle denne gangen er sannsynligvis trendmaten ferskt kje-kjøtt (kjøtt av geit), som har hatt et oppsving i salgsstatistikkene det siste halve året. Økologiske grønnsaker, oster, spekemat, yoghurter, honning, lefse og bærprodukter er blant varene som tilbys kl. 11-15.
Annonse
Samtidig avholdes ”Urter i begeret”, som blant annet handler om hvilke urter man kan lage brennevin, saft og øl av.
I tillegg vil Soppkontrollen være tilstede og bistå med sin kunnskap denne dagen.
Dette er produsentene som selger sine produkter i Botanisk hage:
Anne Karins snadder: Sveler, ca 35 sorter syltetøy og geleer, honningprodukter, ramsløkpuré