Freyr inngår rammeavtale med Rambøll

Battericellefabrikken som planlegges på Mo i Rana skal møte det enorme behovet for flere grønne batterier internasjonalt.

Rambøll har inngått en rammeavtale med Freyr for levering av rådgivertjenester for konseptutvikling, planlegging og prosjektering av en batterifabrikk i Rana kommune i Nordland. Avtalen inkluderer tjenesteområder som bygg, arkitektur, vann, logistikk, infrastruktur, miljø og helse og energi, skriver de i en pressemelding.

- Freyr vil skape norsk industrihistorie med fabrikken, og det er inspirerende å være med å utvikle et nyskapende grønt prosjekt sammen med pionerer innen norsk industri, sier Ole Petter Thunes, administrerende direktør i Rambøll Norge.

Han signerte nylig avtalen digitalt med Einar Kilde, som er teknisk direktør i Freyr. Kilde vil ha hovedansvaret for oppbyggingen av fabrikken, som i hovedsak skal produsere litiumbatterier til elbiler, marine- og energilagringsapplikasjoner.

- Rambøll demonstrerte kompetanse på de områdene vi trenger, og forstår helheten i å bygge et industrianlegg. De er engasjerte og tydelig opptatt av bærekraft, derfor har vi et godt grunnlag for et konstruktivt og sterkt samarbeide, sier Kilde.

Med seg på laget har Freyr en gruppe av partnere inkludert de to ledende forskningsinstitusjonene SINTEF og NTNU, samt Siemens som systemintegrator og leverandør av digitale optimaliseringsløsninger.