Forus Parkering til Forus-samarbeidet

Forus Parkering AS er ny deltaker i Forus-samarbeidet og tar del i omdømmebyggingen av Forus som nasjonalt og internasjonalt verdiskapningssenter.

Forus-samarbeidet består nå av 14 aktører med eiendomsinteresser i området. Forus er blant Norges største og raskest voksende næringsområder. Virksomhetene med hovedkontor på Forus omsetter for over 1000 mrd. årlig og står for en femtedel av Norges verdiskapning.

- Det skjer og planlegges mye positivt på Forus. Det bør enda flere få vite mer om. Forus-samarbeidet er et viktig initiativ som det er naturlig å ta del i, sier Fredrik Jansen, adm. direktør i Forus Parkering AS.

Toppmoderne parkeringsanlegg

Forus Parkering AS står bak det nyoppførte og toppmoderne parkeringsanlegget i Christian August Thorings Veg 9 på Forus vest, rett i nærheten av Sola golfbane og kontorbygget Golf Tower som er under oppføring. Parkeringsbygget er på totalt 40.000 kvm fordelt på syv etasjer og har en kapasitet på 1400 p-plasser. Det er tilknyttet et uteområde med frittstående betalingsautomat som gir en praktisk parkeringsmulighet for korttidsbesøkende. Inkludert uteplassene er den totale kapasiteten på cirka 1550 plasser.

Samtlige parkeringsplasser administreres av en moderne parkeringsløsning. Parkeringsanlegget har integrert berøringsfri adgangskontroll som innebærer at faste leietakere kan kjøre inn og ut av anlegget ved hjelp av en ID-basert løsning. Det har også en betalingsløsning for inn- og utkjøring med betalingskort.

Potensial for dobbel kapasitet

Anlegget har også et skiltsystem for parkeringshenvisning, som gjør det enklere å finne frem til nærmeste ledige plass. Det reduserer også søketrafikk og utslipp. Ekstra høye kjøretøy kan bruke en separat, ekstra høy innkjøring. Parkeringsanlegget er dessuten designet for å kunne bygges ut til tilnærmet dobbel kapasitet, og det planlegges ulike bilservicetjenester i bygget.

I tillegg til Forus Parkering AS består Forus-samarbeidet hittil av 2020park, Høgevoll, NCC Property Development, Base Property, Kanalsletta Utvikling, Seabrokers, Tjelta, Tvedtsenteret, Norwegian Property, Forus Næringspark, IKM Eiendom, Trallfa Eiendom og Brødrene Kverneland Eiendom.