Innvendig etter-isolering i kjeller

Kjelleren i den eldre eneboligen ved Vigelandsparken i Oslo rehabiliteres. En etterisolering som tilfredsstiller kommende isolasjonskrav er nødvendig, skriver maxit på sine sider.

 

 

Vi benytter anledningen til å besøke prosjektet sammen med anleggsleder Frank Thommesen fra Murmester Rolf Holm AS, som skal innom for å sjekke status. Den eldre villaen ligger herskapelig til, knapt et steinkast fra Vigelandsparken. Boligens kjeller var moden for en total
rehabilitering. Ekteparet som eier huset, er opptatt av kvalitet og at sluttresultatet blir optimalt og varig. Jobben ble derfor gitt til velrenommerte Murmester Rolf Holm AS.

Et betydelig arbeid
- Det er faktisk en mye større jobb enn man i utgangspunktet skulle tro. Kjelleren var både fuktig og kald. Utvendig skal det dreneres mens etterisoleringen gjøres innvendig med Leca Fasadeblokk 12,5 cm. Denne blokken er like anvendelig for innvendig etterisolering som til utvendige fasader. For å få til nødvendig isolasjonsverdi må alle vinduene, som gir store luft¬lekkasjer, skiftes ut, forklarer Thommesen. Han legger til at alle yttervegger er gjenstand for et betydelig arbeid.

Alt er strøkent
- Det er mange detaljer og mye å ta hensyn til. Før isoleringen repareres alle sprekker i muren. I den gamle teglmuren hugger vi plass til alle strømføringer. Noe som er spesielt her, er el-bokser ut til liv. I den nye Leca-muren må vi derfor tilpasse plass så boksen kan monteres i liv. Dette arbeidet samkjøres med elektriker. Alle innvendige veggpartier og detaljer er i loddpuss. Vi bruker konsekvent maxit Fiberpuss-system. Her er alt strøkent, dette er millimeterarbeid. Byggherren er opptatt av kvalitet, og det skal han få, smiler Frank Thommesen.

Med maxit Fiberpuss-system unngår man fremtidig sprekker i overflaten. - Innvendig etterisolering utføres med Leca Fasadeblokk 12,5 cm, forteller Frank Thommesen.