Utsikt over Oslo. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere hundre kommunale leiligheter i Oslo står tomme

Av Boligbyggs 11.000 leiligheter i Oslo står rundt 650 tomme, ifølge en oversikt fra Dagens Næringsliv. Blant annet venter en hel blokk på Tøyen på renovering.

Boligbygg hadde i 2019 en gjennomsnittlig ledighet på 5,9 prosent, skriver DN. Det er dobbelt så mye som den kommersielle utleieren Heimstaden.

Målet til Boligbygg er at andelen ikke skal overstige 4 prosent, men det har vist seg å ta tid å få inn nye leietakere. Det er også mange leiligheter som står ledige på grunn av planlagt renovering og endret behov, ifølge avisa.

En hel blokk i Hagegata på Tøyen har stått tom i seks år i påvente av renovering. Bygget er i dårlig forfatning. Planen var egentlig at Studentsamskipnaden i Oslo skulle kjøpe bygget, men partene kom ikke til enighet om en sum. Bygget forvaltes av Boligbygg, men er ifølge DN tatt ut av utleieporteføljen.

– Byrådet arbeider med å finne nye boligløsninger for Hagegata 30. Arbeidet er godt i gang, og jeg deler utålmodigheten, skriver Arild Hermstad (MDG), byråd for byutvikling, i en epost.