Lyngbakken bo- og behandlingssenter. Illustrasjon: Bølgeblikk Arkitekter
Lyngbakken bo- og behandlingssenter. Illustrasjon: Bølgeblikk Arkitekter

Fikk kontrakt på 270 millioner i Skien

Veidekke har i dag inngått avtale med Skien kommune om å utvide Lyngbakken bo- og behandlingssenter.

Oppdraget er en totalentreprise med kontraktssum 270 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

– Det er svært gledelig at vi sammen gjennom utviklingsfasen har kommet frem til funksjoner, løsninger og kvaliteter som gjør at Skien kommune nå kan inngå endelig kontrakt med oss og dermed starte byggingen. Alle involverte parter har gitt viktige bidrag her, og vi ser nå frem til å videreføre det gode samarbeidet fra utviklingsfasen over i byggefasen, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark i meldingen.

Lyngbakken bo- og behandlingssenter får doblet antall beboerrom etter utbyggingen fra 64 til 128. Nybygget blir totalt på cirka 6.500 kvadratmeter, og oppføres i to etasjer med kjeller under deler av bygget. Utbyggingen skjer inntil eksisterende bo- og behandlingssenter som vil være i full drift under byggeperioden.

Dette blir et bærekraftig prosjekt der bæresystem i lavkarbon betong klasse ekstrem og i klasse A, energieffektive tekniske anlegg og energikilde fra lokalt flisfyringsanlegg samlet gir minst 40 prosent reduksjon i klimagassutslipp i forhold til referansebygg. Bygget leveres i energiklasse A og byggearbeidene utføres fossilfritt, opplyser entreprenøren.

Betong- og tømmerarbeidene i prosjektet vil bli utført av Veidekkes egne fagarbeidere og lærlinger.