Den nye Cat D7 LGP veier rundt 33 tonn og har en motoreffekt på 309 hestekrefter. Foto: CatDen nye Cat D7 LGP veier rundt 33 tonn og har en motoreffekt på 309 hestekrefter. Foto: CatDen nye Cat D7 LGP veier rundt 33 tonn og har en motoreffekt på 309 hestekrefter. Foto: CatDen nye Cat D7 LGP veier rundt 33 tonn og har en motoreffekt på 309 hestekrefter. Foto: CatDen nye Cat D7 LGP veier rundt 33 tonn og har en motoreffekt på 309 hestekrefter. Foto: Cat

Feiring tar i bruk ny Cat D7 LGP-doser

Industrikonsernet Feiring har bestilt den nye bulldoseren Cat D7 LGP, hvor LGP stå for Low Ground Pressure.

Det skriver Feiring i en pressemelding denne uken.

Doseren veier rundt 33 tonn, og har en motoreffekt på 309 hestekrefter. Den skal Feiring disponere på sine massemottak hvor de forvalter rundt tre millioner tonn med gravemasser i året.

– Produksjonsmessig gjør den nye bulldoseren det samme som den gamle, men den nye har mye lavere drivstofforbruk. I tillegg har den ny motorteknologi som heter Stage 5, sier maskinsjef hos Feiring, Roar Aaserud.

Bulldoseren skal etter planen være i drift fra mai 2023, og erstatter en eldre modell, som ikke oppfyller dagens utslippskrav.

– Vi har mye å glede oss til med denne maskinen. Vi vil sikre oppetid på utstyrsparken med bulldoseren. Komforten og ergonomien i førerhuset hvor sjåførene sitter og betjener maskinen er også viktig, da det blir mange timer med statisk arbeid som sjåfør, sier Aaserud.