Tor Jakob Dysjaland, daglig leder Sig Halvorsen og Kari Gro Johanson, prosjektdirektør SUS2023. Foto: Ingveig Tveranger/SUS2023

Får røravtale til 265 millioner kroner ved nytt universitetssykehus i Stavanger

Helse Stavanger har innstilt Sig Halvorsen AS til kontrakt
for å levere røranlegg til byggene C, D og E på det nye universitetssykehuset i Stavanger. Avtalen er på 265 millioner kroner inklusiv moms.

– For oss betyr dette mye. Vi anslår å sysselsette 25-30 personer allerede fra sommeren 2021. Vi har over 150.000 arbeidstimer som skal utføres i kontraktsperioden på 2-3 år. Planleggingen og rigging for egen prosjektorganisasjon starter umiddelbart, selve leveransen kommer i gang fra sommeren/høsten 2021, sier Tor Jakob Dysjaland, daglig leder i Sig Halvorsen AS i en pressemelding fra Helse Stavanger.

Største enkeltkontrakt

I meldingen opplyses det at dette er den største enkeltkontrakt siden selskapet ble etablert i 1946. Sig Halvorsen også markere 75 år når de starter opp på byggeplassen. Bedriften har lokalt eierskap og tredje generasjon er i dag engasjert i den daglige driften.

– Vi er glade for å ha vunnet frem med vårt tilbud og ser frem til samarbeidet med SUS2023. Det betyr utrolig mye for alle ansatte i vårt selskap og gir den tryggheten folk trenger i disse ellers usikre tidene, fastslår han i pressemeldingen.

Dysjaland påpeker at timingen ikke kunne vært bedre for både selskapet og de ansatte som får en god inngang til en påske som i år blir annerledes.

– Det er ekstra kjekt å kunne tildele kontrakter i disse tider og vi er også glade for at Sig Halvorsen AS i Sandnes er en lokal bedrift. Avtalen har en samlet verdi på vel 265 millioner kroner inkludert mva, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør på Stavanger universitetssjukehus i pressemeldingen.

– Vi gleder oss til å starte samarbeidet med Sig Halvorsen AS. Vi som bygger nytt sykehus er i fin fremdrift, selv om mange selskaper og bransjer har koronastopp. Vårt mål er å holde farten oppe, sier prosjektdirektøren i pressemeldingen.

Sig Halvorsen AS skal levere rør til de mest spesialiserte byggene på SUS2023. Det er byggene kalt C, D og E som har avanserte funksjoner med intensivbehandling, akuttmottak, operasjonsstuer og radiologi og laboratorier.

Kontrakten innebærer blant annet leveranse av 200.000 meter rør og cirka 1.000 håndvasker, opplyser Helse Stavanger.