Fra venstre: Lars Egil Borsheim, prosjektleder bygg, SUS2023, Jonas N. Berglind, rådgiver/jurist anskaffelser SUS2023, Kari Gro Johanson, prosjektdirektør SUS2023, Thorstein Lund, fagansvarlig/eier T. Lund, Geir Myhre, daglig leder T. Lund og Dag Oaland, kalkulatør, T. Lund. Foto: Ingveig Tveranger/SUS2023

Fikk kontrakt på 90.000 kvadratmeter gulvbelegg

Helse Stavanger bestiller gulvbelegg til hele det nye universitetssykehuset i Stavanger til en verdi av nær 63 millioner kroner inkludert merverdiavgift.

Det betyr en leveranse på nær 90.000 kvadratmeter gulvbelegg fra Interiørfaghuset T. Lund på Forus.

- Vi er veldig glade for å ha vunnet kontrakten på gulvbelegg til hele det nye sykehuset. For oss er dette en av de største avtalene vi noen gang har vunnet. I tillegg er det ganske stas å vite at både pasienter og medarbeidere på nye SUS får gulvet de går på fra oss, sier Geir Myhre, daglig leder i Interiørfaghuset T. Lund i en pressemelding. Selskapet har hovedkontor på Forus i Stavanger.

I avtalen ligger det til grunn at det skal leveres flere ulike typer gulvbelegg. Hvilke valg som skal gjøres blir avklart sammen med ulike brukergrupper, etter hvert som byggearbeidene går fremover.

- Vårt fag er i sterk utvikling og det folk tenker på som gulvbelegg er ikke alltid det vi leverer. Mye har skjedd de siste årene for å sikre et godt underlag for de som står og går mye. I tillegg skal gulvbelegget tåle renhold og tøff behandling for å være trygt i forhold til smitte og annet materiale som finnes på sykehus, sier Myhre.

- Vi har i vår vurdering av kvalitet satt krav til slitestyrke, resistens mot kjemikalier og vedlikehold. Endelig valg av typer og farger tas senere etter legging av prøvefelter i ulike farger, og dette skal skje i samarbeid med brukere, arkitekter og interiørarkitekter som jobber i prosjektet, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.