Illustrasjon: SAAHA arkitekter
Illustrasjon: SAAHA arkitekter

F8 Entreprenør rehabiliterer Filmens Hus i Oslo

Malling og Co Eiendomsutvikling har valgt F8 Entreprenør er som hovedentreprenør til å gjennomføre bygningsmessige arbeider i forbindelse med leietakertilpasninger for Filmens Hus i Oslo.

Det skriver F8 Entreprenør i en pressemelding.

Filmens hus ligger i Dronningens gate 16 i Oslo sentrum, og huser Norsk Filminstitutt (NFI), samt andre selskaper som jobber med film. Filmens Hus er også hjem for kulturinstitusjonen Cinemateket.

Lokalene til NFI i første, andre og tredje etasje utgjør omtrent 4.500 kvadratmeter, og disse skal totalrenoveres.

Fasaden mot Dronningens gate oppgraderes med store glassflater.

Arkitekt for ombyggingen er SAAHA arkitekter i samarbeid med iARK interiørarkitekter.

– Foajeen til Cinemateket får et realt løft, og blir åpnere og romsligere enn i dag. Materialvalg og interiørdesign blir en blanding av det gamle lagerlokalets røffe betongstrukturer som kontrasteres mot forfinede materialer i treverk og glass. Det etableres en ny, flott hovedtrapp mellom de to etasjene i foajeen. Dette vil gi rammene for et variert og levende filmmiljø i årene framover,

sier Alf Isak Nordli, arkitekt og partner i SAAHA.

Gjenoppbygning starter i april, med ferdigstillelse for nyåpning i november.

– Vi gleder oss over at F8 Entreprenør er valgt av et eiendomshus som det Malling og Co Eiendomsutvikling representerer, til å utføre gjenoppbygning av denne spennende kulturarenaen midt i Oslo sentrum. Prosjektet vil få flere spesielle materialvalg og spesialtilpassede løsninger som vil sette tydelige preg på sluttproduktet, og får utfordret vår kreative side. Alle entreprenører er kontrahert, og fokus i prosjektet nå er å skape ett felles team på tvers av selskapene så Team-NFI sammen kan styre mot å levere rett produkt til avtalt tid, sier Kristoffer Krogsrud, daglig leder i F8 Entreprenør.