EasyLift-heisen i bokhandelen Eldorado.

Et Eldorado for rullestolbrukere

Nordens største bokhandel Eldorado har lagt vekt på fremkommelighet for rullestolbrukere.

- Målet var å finne en løsning som gjør at alle kan komme seg enkelt rundt uten hjelp i lokalene våre. Og det har jeg klart, forteller Skrede.

- Her skal alle få en god opplevelse, smiler han og viser frem butikkens løfteplattform Vector fra ThyssenKrupp Encasa. Løfteplattformen er plassert slik at rullestolbrukere enkelt kommer opp og ned fra barnebokavdelingen som ligger noen trappetrinn nedenfor. Denne løfteplattformen blir mye benyttet, den er veldig brukervennlig.

Og foreldre med barnevogn setter jo også svært pris på den. Og de er det jo en del av.

I tillegg til bøker har vi også mange opplevelser for små og store, barnescene og filmfremvisning, legger han til.

Bokhandelen er på to etasjer og har både rulletrapp og heis, men man må også ta hensyn til de små nivåforskjellene.

– Vi har derfor også installert en annen type løfteplattform fra ThyssenKrupp Encasa i andre etasje. Den heter EasyLift og passer godt inn i butikken. Jeg synes disse praktiske løsningene nå har fått en design og utforming som gjør det enkelt å få dem plassert sammen med de andre elementene i lokalene, som vi prøver å gjøre så kundevennlige som mulig, avslutter han.

Prosjektleder Anne Marie Karlsen hos ThyssenKrupp Encasa forteller at de får mange henvendelser fra næringsdrivende om hvordan man imøtekommer kravene til universell utforming når det gjelder nivåforskjeller i bl.a butikklokaler. Dette gjelder både i eksisterende lokaler og i forbindelse med ombygning.