SK02 har en vekt på kun 109 kilo, en bredde på 400 millimeter og en maksimal gripekraft på 5,7 kilonewton. Foto: Engcon.

Engcon lanserer ny sorteringsgrip for minigravere

Tiltrotatorprodusenten Engcon har utviklet en ny type sorteringsgrip som er spesielt tilpasset for minigravere.

Den nye sorteringsgripen SK02 veier litt over 100 kg, noe som gjør den spesielt tilpasset for små gravemaskiner på 1,5 – 3 tonn, skriver Engcon i en pressemelding.

De siste årene har Engcon satset stort på å utvide tilbehørsprogrammet, og ifølge selskapet er de i dag en av de største aktørene når det gjelder utvikling og produksjon av ulike redskaper for gravemaskiner opp til 33 tonn, melder selskapet

– Vår filosofi er at vi skal tilby de beste og mest etterspurte redskapene som kan kobles under en tiltrotator. Den nye sorteringsgripen passer derfor kundene svært godt, sier Johan Johansson, konstruktør hos Engcon.

Den nye og mindre gripen er ifølge Engcon etterspurt av kunder som den minste modellen, SK05, har vært for stor for deres maskiner. SK02 har en vekt på kun 109 kilo, en bredde på 400 millimeter og en maksimal gripekraft på 5,7 kilonewton.

I likhet med de fleste hydrauliske redskaper fra Engcon, er grinden/festet skrudd og dermed lett å tilpasse til festetypen som bæremaskinen har. SK02 har også skrudde spareskjær, er klargjort for gravetenner og kan også fås med tette sider for å kunne brukes som gripeskuff, melder Engcon.