Kartet viser Nye Veiers prosjekt og hvor raset har gått. Illustrasjon: Nye Veier
Kartet viser Nye Veiers prosjekt og hvor raset har gått. Illustrasjon: Nye Veier

E6 stengt etter jordras i Malvik – Nye Veier har satt krisestab

Alle beboerne i de nær 100 husstandene som ble evakuert etter at det gikk et jord- og steinras over E6 i Malvik onsdag, får flytte hjem igjen. Nye Veier, som bygger ut nye E6 mellom Ranheim og Værnes i området, har satt krisestab.

Geologer har friskmeldt rasområdet, opplyste politiet i Trøndelag like etter klokken 16, vel tre timer etter at det gikk et ras som stengte E6.

En bil ble tatt av raset, og sjåføren, som var alene i bilen, er sendt til sykehus. Nødetatene fikk melding om raset klokken 13.06, og sjåføren ble først gravd ut etter nesten halvannen time under rasmassene.

Vedkommende var våken og bevisst og er sendt til sykehus. Politiet har ifølge Adresseavisen ingen grunn til å tro at flere ble tatt av skredet.

Malvik kommune har satt kriseledelse. Det samme har veiutbygger Nye Veier, som bygger nye E6 Ranheim - Værnes gjennom området. Det skriver veiselskapet i en pressemelding.

Stavsjøtunnelen, der raset gikk, ligger midt mellom Trondheim og Stjørdal. E6 blir stengt en god stund fremover, og det er omkjøring via fylkesvei 950.

– Det er en god del masser som har rast ut. Det er stein, grus, gjørme og noen trestokker. Det vil ta dager å få åpnet igjen. Autovern og andre installasjoner er knust, sier trafikkoperatør Frank Nilsen i Vegtrafikksentralen til VG.

Nødetatene fikk melding om raset like etter klokka 13 onsdag ettermiddag.

Kommunikasjonsrådgiver Linn Herredsvela i Nye Veier sier til Byggeindustrien at det foreløpig er for tidlig å si noe om jordraset har sammenheng med veiutbyggingen i området, men at det ikke skal være langt fra steder raset gikk og anleggsprosjektet.

– Politiet er innsatsleder på skadestedet, så det er de som har oversikt der. Fra vår side har vi satt krisestab, og vi bistår nødetatene med ressurser for å få oversikt. Vi har også satt inn folk for å bistå med trafikkdirigering, samt geologer som kan hjelpe til med arbeidet, sier Herredsvela.

Hun forteller at det ble sprengt en liten salve i prosjektet tidligere på dagen, men at denne gikk et annet sted på prosjektet enn rasstedet ved Stavsjøfjelltunnelen.

Veiprosjektet er stoppet opp inntil videre.