Illustrasjonsfoto: Moelven Industrier

Dødsulykke kaster skygge over halvårsresultatet i Moelven

Moelven Industrier legger bak seg et halvår med bedre omsetning, men svakere resultat enn samme periode i 2019. Mest alvorlig er likevel at en ansatt mistet livet i en ulykke 13. august.

‒ Vi klarer ikke å glede oss over et godt halvårsresultat når vi akkurat har hatt en dødsulykke, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier i en pressemelding mandag.

Konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier. Foto: Moelven Industrier

‒ Vi har ikke lykkes med vår viktigste jobb. I Moelven skal alle komme hjem fra jobb uten skader ‒ hver eneste dag. Men denne dagen kom aldri kollegaen vår hjem. Dette preger oss i stor grad, og vi sørger over tapet av en arbeidskamerat, sier Kristiansen.

Spesielt halvår

I de seks første månedene av 2020 omsatte Moelven for 5.970,6 millioner kroner. Det er en økning på NOK 430,8 millioner sammenlignet med tilsvarende periode i 2019 på 5.539,8 millioner kroner. Driftsresultatet for første halvår ble på 268,6 millioner kroner, 40,5 millioner kroner lavere enn ved tilsvarende periode i 2019.

Salget inn mot byggevarehandelen i andre kvartal fikk, ifølge pressemeldingen, en kraftig økning, og resultatet i andre kvartal isolert ble bedre enn andre kvartal i fjor. Som følge av at forbrukerne fikk mer tid hjemme under koronapandemien, gikk blant annet salget av terrassegulv til værs, skriver Moelven.

Den internasjonale etterspørselen etter trevarer til videreforedling i industri skal også ha vært god, selv med enkelte kortere nedstengninger som følge av virusutbrudd i noen markeder, eter det videre i pressemeldingen.

For modulbygging og kontorinnredning skriver Moelven at markedet har vært svakere, men likevel godt nok til å opprettholde produksjonen.

Årets bygg

Stor usikkerhet som følge av koronapandemien gjør at flere prosjekter blir satt på vent. Limtre-enhetene leverte bedre enn samme periode i fjor, og Moelven Limtre kunne sammen med Moelven Modus også smykke seg med to priser for Finansparken. Bygget fikk prisen for Årets Bygg og Årets Trebyggeri 2019.

‒ Selv om vi har kommet oss godt gjennom andre kvartal og sommeren, er fremtiden fremdeles uforutsigbar. Et kontinuerlig fokus på HMS-arbeid, forbedringer, struktur i konsernet og kostnadseffektivitet er vår beste medisin i disse virustider. Det gjør at vi skal kunne takle et uforutsigbart terreng, sier Morten Kristiansen.