Foto: Berit Roald / NTB

Det nye regjeringskvartalet kan koste opp mot 36,5 milliarder kroner

En ny, ekstern kvalitetssikring anslår at prisen på det nye regjeringskvartalet i Oslo kan bli opp mot 36,5 milliarder kroner.

Analysen i den nye kvalitetssikringen , som er utarbeidet av Dovre Group og Transportøkonomisk institutt på oppdrag fra regjeringen, viser at de totale kostnadene på det nye regjeringskvartalet vil bli på mellom 26,1 og 36,5 milliarder kroner. Hovedanslaget er en pris på 31,3 milliarder kroner.

Det var Aftenposten som omtalte rapporten først.

«Prosjektets størrelse, varighet, kompleksitet og spesielle interessentbilde bidrar til stor usikkerhet. Prosjektet er trolig mer krevende enn noe prosjekt Statsbygg har gjennomført tidligere.», står det i rapporten.

Byggetrinn 1, som omfatter bygging av A- og D-blokken, kjeller, Ring 1 og perimetersikring, samt rehabilitering av H-blokken og M19, er ventet å stå for størstedelen av kostnadene med til sammen 17,2 milliarder kroner. Det er ventet at byggingen av byggetrinn 1 vil kunne starte neste år. I alt er det tre byggetrinn. Byggingen er forventet å være helt ferdig i 2029.