Alle utøverne til det norske Yrkeslandslaget er nå tatt ut. Foto: WorldSkills Norway
Alle utøverne til det norske Yrkeslandslaget er nå tatt ut. Foto: WorldSkills Norway

Denne gjengen er klar for Yrkes-VM i Lyon i september

Norge deltar med 16 utøvere fordelt på 14 yrkesfag i mesterskapet som foregår 10.-15. september. Både for anleggsgartnerfaget og mekatronikkfaget er det tatt ut et lag på to personer.

Laget innenfor mekatronikk består av Eskil Myhre og Vetle Midteng. Sistnevnte sier til Utdanningsnytt at han og Eskil også var med i EM i Polen i fjor, og at de har trent mye etter det. Ambisjonene er høye, og de regner med hard konkurranse i Lyon. Vetle Midteng er 22 år gammel, har fagbrev som automatiker og jobber for Hexagon Ragasco AS.

Anleggsgartnerlaget består av Trym Brøderud Midtsæther og Daniel Berg. 

Innenfor elektrofaget er det Thomas Christensen som skal forsvare Norges ære.

– Deltakelse i Yrkes-VM (WorldSkills) er en unik mulighet for unge fagarbeidere. På Yrkeslandslaget får de sjansen til å trene seg opp til å mestre sitt fag på det absolutt høyeste nivå, og teste ferdighetene mot resten av verden, sier daglig leder i WorldSkills Norway, Bjørnar Valstad i en pressemelding.

Til sammen 1.500 unge fagarbeidere fra over 65 land deltar i konkurransen, og det er konkurranser innenfor hele 62 ulike yrkesfag. Det er ventet 250.000 besøkende til mesterskapet.

– Det norske Yrkeslandslaget representerer det beste av hva Norge har å tilby innen yrkesfaglig kompetanse, og vi har stor tro på at de vil gjøre en fremragende innsats. Alle har mål og ambisjoner og store forventninger til seg selv. Men det er samtidig viktig å huske at om man leverer det beste man kan, så er det grunn til å være fornøyd uavhengig av resultat, sier Valstad i meldingen.

I tiden fram mot mesterskapet vil deltakerne få personlige trenere som følger dem opp, og det vil bli gjennomført tre samlinger. Prioritet der er lagbygging, styrketreningsopplegg og samarbeid mellom utøver og ekspert. I tillegg legges det vekt på mental trening slik at utøverne kan være maksimalt fokuserte i konkurransen og takle presset.

WorldSkills er, ifølge pressemeldingen, «verdens største yrkesfaglige nettverk, og har som mål å bygge «excellence» i yrkesfagene. WorldSkills arrangerer Yrkes-VM (WorldSkills) og Yrkes-EM (EuroSkills)