Ill. Dorte Mandrup/©MIR
Ill. Dorte Mandrup/©MIR

De skal tegne Norrønas hotell på Bøvær

Den danske arkitekten Dorte Mandrup skal tegne Norrønas naturhotell på Bøvær på Senja.

I Nord-Norge er hennes arkitektkontor allerede kjent som arkitekt for The Whale som skal bygges ved Andenes fyr.

– Vi er utrolig glad for denne oppgaven. Norrønas ambisjon om å inspirere folk til å utforske naturen og skape et fellesskap rundt friluftsopplevelser er virkelig inspirerende, og vi ønsker å reflektere dette ved å forme hotellet som en forlengelse av reisen ut i naturen. Tomten er unik, og vi vil bygge et lite hotell med et dempet uttrykk, som ikke tar oppmerksomhet fra omgivelsene. Fjellene og havet skal dominere i dette landskapet, sier Mandrup i en pressemelding.

Planen er et hotell med 24 rom, dit gjestene i stor grad skal ankomme med båt. Norrønas ambisjon er å tiltrekke turister fra hele verden.

Ill. Dorte Mandrup/©MIR
Ill. Dorte Mandrup/©MIR

– Bøvær er et fantastisk sted, og Senja er en ukjent perle internasjonalt. Vi ønsker å vise verden den fantastiske naturen og menneskene her, og gi gjestene opplevelser de ikke kan få noe annet sted. Samtidig ønsker vi å skape gode arbeidsplasser og løfte hele området, forteller Norrønas eier, Jørgen Jørgensen i meldingen.

Prosjektet skal nå vurderes av Senja kommune, som allerede skal ha blitt orientert om planene.

Norrøna håper å ha det nye hotellet ferdig i 2026, og forventer at det vil gi 10-20 helårs arbeidsplasser, og i tillegg skape etterspørsel etter varer og tjenester lokalt.

Planen er å bygge cirka 1.800 kvadratmeter med gjesterom, restaurant, badstue og vinterhage. Målet er at byggene skal ligge lavt i terrenget, og skal oppleves som en del av holmen.

– Hotellet er designet som individuelle hytter, forbundet med et stort steintak som fortsetter formasjonene av det omkringliggende landskapet, og nesten løser opp grensen mellom arkitektur og landskap for å skape den oppslukende opplevelsen av å være i naturen, sier Dorte Mandrup.

– Vi har høye ambisjoner i alle våre prosjekter, og også her vil vi være i verdensklasse. Denne tomten fortjener det beste av arkitektur, materialer og håndverk, og vi er glade for at vi har fått Dorte Mandrup med på laget, sier Jørgen Jørgensen.

Kråkeslottet, som står på tomten i dag, er foreslått revet på grunn av dårlig teknisk tilstand.

Norrøna håper at deler av bygget kan bevares, enten som elementer i det nye hotellet, eller gjennom samarbeid med andre som ønsker seg deler fra Kråkeslottet.