Dælenenggata 36 ble årets bygg 2013. Foto: Trond Joelson

Dælenenggata 36 årets bygg 2013

Boligprosjektet Dælenenggata 36 ble onsdag kveld kåret til Årets Bygg 2013.

Utbygger Infill AS, mottok prisen sammen med totalentreprenøren Eide-Entreprenør AS på Årnes og Element arkitekter AS under byggenæringens festaften, Byggegallaen, i forbindelse med Byggedagene 2014. Juryen kåret samtidig Bybanen i Bergen, byggetrinn 2, til Årets Anlegg 2013.

Aspelin Ramm / Infills boligprosjekt D36 i Dælenenggata 36 i Oslo. Element Ariktekter har designet og utviklet fasadesystemet, som er i kunstglass.Trond Joelson

I finalen konkurrerte Dælenenggt. 36 med Askim ungdomsskole i Østfold, Aquarama Kristiansand, samt kontorbyggene Schweigaardsgt 21-23 og Østensjøveien 27 i Oslo.

- Vi startet med 150 ferdigstilte prosjekter og endte med fem nominerte som alle har spesielle kvaliteter, sier juryleder Arne Skjelle. Jurylederen beskriver vinnerprosjektet som « et boligprosjekt som inspirerer alle som tenker arealeffektive og gode boliger i byens pulserende gateliv. Fremragende tilpasset begrensede areal gjennom en arkitektur som løfter hele området. Prosjektet har høy kvalitet i materialer og bygningsmessig utførelse. Et resultat av godt samspill i planlegging og gjennomførelse, og viser retning i byutvikling».

Juryen består foruten Skjelle av direktør Morten Lie, Direktoratet for byggkvalitet, direktør Bjørn Erik Selnes, Statens vegvesen, arkitekt Henriette Salvesen, adm. direktør Kari Sandberg, EBA, daglig leder Sverre Tiltnes i Norwegian Green Building Council og næringslivsredaktør Per Helge Pedersen i Byggeindustrien.

Det er Byggeindustrien som har tatt initiativet til å etablere den årlige konkurransen om Årets Bygg og Anlegg.

– Målet er å sette fokus på kvalitet i planlegging, gjennomføring og utførelse av bygg- og anleggsprosjekter i Norge, sier sjefredaktør Arve Brekkhus i Byggeindustrien/bygg.no

Her kan du lese mer om vinnerprosjektet