Slik kan Åråsen bli. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter v/ Per Einar Knutsen.
Slik kan Åråsen bli. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter v/ Per Einar Knutsen.

Consto skal modernisere eliteserie-stadion

Consto har inngått en intensjonsavtale med Åråsen Eiendom om oppgradering av Åråsen stadion, hjemmebanen til fotballklubben Lillestrøm, og området rundt. I planene inngår blant annet boliger.

Fotballklubbens supportere Kanari-Fansen har lenge hatt et ønske om å få tribunen bak mål på Åråsen. I en tid har Åråsen Eiendom og Consto arbeidet med en plan som tar for seg både arenaen og hele området rundt stadion.

Nå er planene klare, og de innebærer bygging av ny tribune på kortsiden og ny langtribune, påbygging av en tredje etasje over eksisterende kontorbygg, samt bygging av boliger og næringsarealer på eksisterende parkeringsplass rett utenfor Åråsen stadion. Prosjektet vil gi flere plasser på tribunen og bedre fasiliteter rundt tribunen, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Boligprosjektet er planlagt med 140 boenheter og næringslokaler. Samlet utgjør hele prosjektet 23.500 kvadratmeter, hvorav påbygget blir på 11.600 kvadratmeter, boligene utgjør 10.800 kvadratmeter, og næringsarealene omkring 1.100 kvadratmeter. Her er det planlagt for butikker og café.

– Dette er et meget spennende prosjekt, og vi gleder oss til å få være med og utvikle dette viktige samlingsstedet for lokalbefolkningen i Lillestrøm, sier Jørn Bogen, markeds- og utviklingssjef i Consto i meldingen.

Planene krever omregulering av området og forutsetter godkjenning fra Lillestrøm kommune. Planlagt byggestart for boligene og næringsarealene er ved årsskiftet 2025/2026, mens tribunene kan komme litt tidligere.