Consto skal bygge nytt hotell inntil alpinanlegget i Narvik. Hotellet skal ferdigstilles høsten 2023. Illustrasjon: Hamperokken AS

Consto skal bygge nytt hotell inntil alpinanlegget i Narvik. Hotellet skal ferdigstilles høsten 2023. Illustrasjon: Hamperokken AS

Consto skal bygge hotell ved alpinanlegg

Consto skal bygge nytt hotell inntil alpinanlegget i Narvik. Kontraktssummen er på 92,5 millioner uten merverdiavgift.

Nylig signerte Consto Nord AS kontrakt med utbygger Fagernesfjellet Eiendom AS om bygging av et nytt hotell. Partene har sammen med arkitekt planlagt hotellet i halvannet års tid, og nå er det klart for bygging, melder Consto i en pressemelding.

– Det nye hotellet vil bli plassert i Narvikfjellet rett ovenfor påstigning til den nye gondolen, og vil bestå av 54 rom fordelt over tre etasjer, samt hoveddel med fellesarealer i plan 1 og 2, og suite i toppetasjen. Plasseringen er strategisk i forhold til den utviklingen og utbyggingen som skjer i Narvikfjellet for tiden med tilrettelegging for økt turisme, løypenett og heisanlegg, skriver Consto.

I tillegg er byen spent på hva som blir utfallet når VM i alpint for 2027 skal tildeles. Narvik er blant søkerne.

– Vi venter spent på avgjørelsen i slutten av mai i år om tildeling av vertsnasjon for VM alpint 2027. Spørsmålet er ikke om Norge får VM, men når VM-sirkuset ankommer Nord-Norge og Narvik, sier Geir Soleng, prosjektsjef i Consto Nord i meldingen.

Hotellet eies av blant annet Nordicgruppen, og Narvikfjellet AS skal drifte hotellet. Byggestart er våren 2022, og hotellet skal ferdigstilles høsten 2023.