Fra venstre prosjektleder og medeier i Gjøvik Boligpark AS, Inge Falck Olsen og styreleder i utbyggingsselskapet, Aage Fossum, sammen med daglig leder i Consto Øst AS, Roger Nygård og prosjektleder Ole K. Herlofsen Foto: Leo Nygænen

Consto bygger leiligheter på Gjøvik

Consto har sikret seg totalentreprisekontrakt på bygging av 78 leiligheter i Strandgata 32 i Gjøvik sentrum.

Prosjektet, som markedsføres under navnet Origo, består av tre bygninger på fem, syv og ti etasjer. Leilighetene varierer fra 24 kvadratmeter til 170 kvadratmeter. Total BTA er beregnet til ca. 10.000 kvadratmeter, hvorav 2.500 kvadratmeter er parkeringsarealer i underetasjer. Det er også satt av ca. 500 m2 næringsarealer på gateplan.

- Vi starter byggearbeidene i juni og skal ferdigstille hele prosjektet i januar 2019, opplyser prosjektleder Ole K. Herlofsen i Consto Øst AS i en pressemelding.

Det er Gjøvik Boligpark AS som er byggherre for prosjektet som har en kontraktsum på 162 millioner kroner eks mva. Bak selskapet står Barlindhaug Eiendom AS (40 prosent) og Inge Falck Olsen (20 prosent), samt Coop Norge Eiendom AS.

- Vi har møtt stor velvilje og en imponerende effektiv offentlig saksbehandling i hele prosessen fra vi kom inn i prosjektet i 2015, opplyser prosjektleder og deleier i byggherreselskapet, Inge Falck Olsen.

Han begrunner satsningen på boligutbyggingen slik: - Tomten har en unik beliggenhet, markedspotensialet på Gjøvik er godt, og prosjektet har meget gode areal- og arkitektoniske løsninger som bidrar til å vitalisere sentrum i Gjøvik. - Dette er et betydelig prosjekt som gir oss fotfeste i et nytt interessant marked, sier daglig leder Roger Nygård i Consto Øst AS.