Consto bygger Dalane Bussanlegg i Kristiansand

Consto bygger Dalane Bussanlegg i Kristiansand.

Consto har fått oppdraget å bygge Dalane Bussanlegg i Kristiansand for Vest-Agder Fylkeskommune.

Totalentreprisekontrakten er på cirka 134 millioner kroner eks mva., og prosjektet har en byggetid fra februar 2017 til mai 2018.
- Vi er svært tilfreds med å ha sikret oss byggeoppdraget, sier daglig leder Kai Paulsen i Consto Sør AS i en pressemelding.

- Prosjektet har stor samfunnsmessig betydning som vil bidra til en mer effektiv kollektivtrafikk for Kristiansands befolkning, legger han til, og lover å gi full gass i gjennomføringen for å sikre bussanlegget rettidig leveranse.
Dalane bussanlegg bygges på tomten til det gamle jernstøperiet. Tomten er på 47 mål som skal opparbeides med oppstillingsplasser til 150 busser. Det skal oppføres et bygg på 5.400 kvadratmeter BTA med verksted, vaske- og serviceanlegg, samt kontorer.
Paulsen opplyser at Consto i sitt anbud har opsjoner om å utføre bygget med passivhus-standard og solcellepanel.
Consto Sør AS har hovedkontor i Kristiansand. Selskapet har nylig ferdigstilt Thon Stavanger Hotel og er i avslutningsfasen med totalrehabilitering av Thon Arendal Hotel.

- Vår kompetanse er etterspurt internt i Consto-konsernet. Nå er vi også med på å utvide Kjøpesenteret Amfi i Ålesund sammen med et søsterselskap. Dette prosjektet har en kontraktssum på nærmere 400 millioner kroner, sier Paulsen.