Condotte får likevel ikke være med å bygge denne  brua i Danmark. Illustrasjon: Vejdirektoratet

Condotte kastet ut fra konsortium som skal bygge i Danmark

Dagen etter at de ble kastet ut fra Follobanen, ble konkurstruede Condotte også fjernet fra dansk prosjekt.

Det melder det danske Transportministeriet i en pressemelding onsdag.

Ifølge Fagbladet 3F, som meldte om Condottes problemer i Danmark først, inngikk danske politikere en forliksavtale om bygging av den nye Storstrømsbro tirsdag kveld.

Danskene endte opp med å stille et ultimatum til Condotte:

Dersom de skulle få ta del i bruprosjektet i Danmark, måtte entreprenøren innen klokken 12.00 onsdag få en dommer i Roma til at skrive under på at selskapet var økonomisk rustet til å inngå en så stor kontrakt som Storstrømsbroen.

Condotte klarte ikke å tilfredsstille kravet fra de danske politikerne, og resultatet er altså at de må tre ut av konsoritet.

Condotte var i utgangspunktet en del av et italiensk konsortium med tre entrepenører som var innstilt til å bygge det som blir Danmarks tredje største bru.

Men danskene valgte å sette bremsene på da det ble kjent at entreprenøren var innblandet i en korrupsjonssak i hjemlandet.

De økonomiske problemene i selskapet satte ytterligere press på politikerne i Danmark.

De to resterende firmaene, Itinera og Grandi Lavori Fincosit, har forsikret at de kan gjennomføre projektet også uten Condotte. Det danske Veidirektoratet har derfor fått ja fra politikerne til å inngå en kontrakt med italienerne.