Oasen senter i Fyllingdsalen i Bergen er et av Citycons utviklingsprosjekter. Illustrasjon: TMRW/Mad

Oasen senter i Fyllingdsalen i Bergen er et av Citycons utviklingsprosjekter. Illustrasjon: TMRW/Mad

Citycon blir medlem i Norsk Eiendom

Citycon har nå blitt medlem i bransjeforeningen Norsk Eiendom.

Selskapet skriver i en pressemelding at de har tro på at samarbeidet med Norsk Eiendom skal bidra til å sikre kvalitet i selskapets prosesser, muligheter for å påvirke bransjeutviklingen og et felles løft for en grønnere eiendomsbransje.

Citycon eier 36 sentre, og av disse er 18 i Norge, åtte i Finland, seks i Sverige, to i Estland og to i Danmark. 170 millioner mennesker besøker Citycons sentre hvert år. Citycons strategi er å utvikle sentre med handel, tjenester, boliger og kontorer, og samtidig sørge for bærekraftig drift og utvikling.

Senior kommunikasjonssjef i Citycon, Daniel Sellevoll, mener at medlemskapet i Norsk Eiendom er et naturlig skritt for selskapet som har som mål å utvikle sentre til det beste for mennesker, lokalsamfunn og miljøet.

– Vi tror på samarbeid og dialog. Norsk Eiendom gjør en god jobb med å skape arenaer og faglig utvikling for medlemmene. Vi ønsker å være en bidragsyter, samtidig som vi ser frem til et samarbeid om bransjens rammevilkår, sier Sellevoll i pressemeldingen.

Administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl, ønsker Citycon velkommen som nytt medlem og ser frem imot et godt samarbeid.

– Foreningen er avhengig av at medlemmene bidrar med både sin innsikt og kompetanse når vi jobber med bransjeutvikling innen ulike fagområder. Det er derfor gledelig at en av de største aktørene innen handel og eiendom nå blir medlem. Jeg er trygg på at begge parter vil nyte godt av denne innmeldingen. Citycon får nå tilgang til mange nyttige verktøy som blant annet kan brukes i deres strategiske bærekraftsarbeid, og foreningen vil få tilgang til viktig kompetanse og erfaring fra en aktør som har stor påvirkning på by- og stedsutvikling flere steder i landet. Denne kompetansen kan vi benytte i videreutvikling av våre veiledere og verktøy. Velkommen til vårt bransjefellesskap, sier Tellevik Dahl i meldingen.