Christian Torp blir ny avdelingsleder i Tekna.

Christian Torp blir ny avdelingsleder i Tekna

Christian Torp (53) er ansatt som avdelingsleder i seksjon for fag og kompetanse i Tekna.

– Jeg ser fram til å begynne å jobbe i en organisasjon som gjør så mye positivt for teknologifaget, og skaper så mange gode resultater. Det er nettopp Teknas medlemmer som står for den nødvendige faglige kunnskapen og kompetansen innenfor de forskjellige teknologiområdene, sier Torp i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som generalsekretær i Den norske dataforeningen, som er landets største nettverk for IT- og digitaliseringsprofesjonelle.

Torp er utdannet ved Norges Høgskole for Informasjonsteknologi (NHI), og har også universitetsstudier bak seg. Han har lang arbeidserfaring fra teknologibransjen, og også fra frivillige organisasjoner.

– Dataforeningen har samarbeidet med Tekna ved en rekke anledninger, og jeg kjenner Tekna som en svært profesjonell organisasjon både som fagforening og faglig forening, sier Torp.

De 12 faglige nettverkene i Tekna har over 30.000 medlemmer. Ved utgangen av 2019 hadde 15 tilknyttede foreninger sitt sekretariat hos Tekna.

– Vi er glade for å få Christian på laget, og ønsker ham velkommen til oss. Sammen skal vi arbeide for å løfte faget opp og frem, utvikle fagene og drive kompetanseutvikling av og for medlemmer , sier Karin Herou, som er direktør for Seksjon for fag og kompetanse i Tekna.

Tekna, som er den største organisasjonen i Akademikerne, har over 83.000 medlemmer, og har fått nesten 2 000 nye medlemmer siden årsskiftet.