Katharina Hernæs i AF Eiendom (fra venstre), Carl Erik Krefting i Carucel, Caroline Krefting i Carucel og Matilda Vinje i AF Eiendom. Foto: Ellen Johanne Jarli

Carucel Eiendom og AF Eiendom ønsker å utvikle Marienlyst

Carucel Eiendom og AF Eiendom planlegger å legge inn bud og utvikle Marienlyst når NRK-eiendommen legges ut for salg.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding torsdag.

De to erfarne eiendomsutviklerne varsler at de blir med i prosessen om å transformere den 85 mål store NRK-eiendommen på Marienlyst til nye boliger, nye torg og møteplasser, store grøntarealer, attraktive handlegater og ny næringsvirksomhet.

– Dette er veldig interessant, og vi gleder oss til neste fase av prosessen etter å ha etablert et godt og veldig konstruktivt samarbeid med AF Gruppen. Eiendommen kan utvikles til å bli et svært levende og attraktivt område for innbyggere, næringsliv, akademia og forskningsmiljøer. Kombinasjonen av å være et usedvanlig attraktivt boligområde og den umiddelbare nærheten til svært kompetente forsknings- og næringsmiljøer er spennende, og vi håper å skape en bydel med gode kvaliteter for alle målgrupper, sier Carl Erik Krefting i Carucel Eiendom.

Ytterligere detaljer om den planlagte løsningen fra Carucel Eiendom og AF Eiendom vil gis når det endelige prospektet for eiendommen offentliggjøres, heter det i pressemeldingen.

– Vi skisserer for tiden ulike løsninger som skal sikre høyest mulig livskvalitet for beboere, arbeidstakere, studenter og andre brukere av bydelen. Det er et mål for oss å skape attraktive løsninger på gateplan, men vi ønsker ikke å avsløre detaljer om konseptet før senere. Vi mener at vi har gode forutsetninger til å skape en god ny bydel i Oslo, gitt Carucels omfattende erfaring fra handel og kontorer kombinert med AFs omfattende boligkompetanse, sier Matilda Vinje i AF Eiendom.