Illustrasjon: DARK Arkitekter
Illustrasjon: DARK Arkitekter

Cappelen Damm flytter

Norges største forlag, Cappelen Damm, flytter fra Akersgata til nye lokaler i et kulturhistorisk og verneverdig bygg i Stortingsgata 28 i Oslo.

— Stortingsgata 28 er et verneverdig funkisbygg i hjertet av Oslo, tegnet av arkitektene Blakstad og Munthe-Kaas-arkitekter. Det ligger sentralt plassert ved Nationaltheatret, et steinkast fra institusjoner som Slottet, Universitetet og Stortinget, og har i 90 år vært en synlig og sentral del av bybildet i Oslo, skriver forlaget i en pressemelding.

— Det er flere gode grunner til at vi har besluttet å forlate Akersgata og flytte inn i dette historiske bygget. Det handler om økonomi, løsninger og fleksibilitet. Men mest av alt gleder vi oss til å etablere en litterær storstue midt i Oslo - et berikende tilskudd til bylivet i sentrum av hovedstaden, sier Cappelen Damm-sjef Sarah C. J. Willand i meldingen.

Hun forteller at på gateplan i Stortingsgata 28 skal folk i alle aldre kunne rusle inn på boklanseringer, litterære arrangementer for barn og voksne, eller bare for å møte venner.

Bygget skal oppgraderes før Cappelen Damm flytter inn i 2025.