Daglig leder Øystein Haugland i Byggmester Valde og bedriftsutvikler Hørdur Hardarson i Systemhus.
Daglig leder Øystein Haugland i Byggmester Valde og bedriftsutvikler Hørdur Hardarson i Systemhus.

Byggmester Valde går inn i Systemhus og satser på husbygging

Byggmesterfirmaet fra Bergen blir medlem i Systemhus-kjeden etter 55 år på egne bein. Nå blir husbygging et nytt satsningsområde for den tradisjonsrike håndverksbedriften.

Firmaet med 30 ansatte har base i Smørås sør i Bergen, og jobber med alt av tømrerarbeid fra å bygge kirker og kjøpesentre til rehabilitering. Nå satser Byggmester Valde på å bygge hus for kunder som nytt medlem i Systemhus, ifølge en pressemelding.

– Systemhus er like opptatt av fornøyde kunder som vi er og prioriterer kunder og kvalitet fremfor vekst og utbytte. Kjeden har bygd seg opp sten på sten, akkurat som vi gjør. Det var avgjørende for at vi nå går inn i Systemhus etter 55 år som frittstående utenfor kjede, sier daglig leder Øystein Haugland i Byggmester Valde.

Som medlem i kjeden ser han frem til å ta i bruk systemer som gjør bedriften mer attraktiv og kan bygge mer effektivt og lønnsomt. Han ser også frem til å bli en del av et stort faglig fellesskap med de andre bedriftene i Systemhus.

Rundt halvparten av kundene til bergensbedriften er profesjonelle, faste kunder. Nå ønsker bedriften flere ben å stå på og å nå ut til flere nye kundegrupper som skal bygge hus.

– Vi vurderer markedet kontinuerlig, og husbygging er et naturlig nytt satsingsområde for oss. Vi har allerede mottatt de første kundeforespørslene, sier Haugland – og beskriver samtidig at det er høy byggeaktivitet i Bergen.

–Vi opplever at det er noe usikkerhet i markedet fordi pandemien har gitt mangel på materiell og økte priser. Vi har hatt god flyt i prosjektene det siste året og i tillegg vært forskånet for de store utfordringene, legger han til.

Det var Erling Valde som etablerte Byggmester Valde i 1966. Han er nå 90 år gammel, og besøker jevnlig bedriften som i dag eies av ni av de ansatte. I disse dager har tre av lærlingene fullført sin læretid og får tilbud om fast ansettelse.

– Vi har en svært stabil arbeidsstokk og tre av tømrerne våre har 40-årsjubileum hos oss i år. Vi er en fin gjeng, og nå ser vi frem til fortsettelsen sammen med Systemhus, sier Øystein Haugland.

Bedriftsutvikler Hørdur Hardarson i Systemhus er glad for å kunne ønske Byggmester Valde velkommen som kjedemedlem.

– Byggmester Valde er en velrenommert bedrift gjennom mange år som vi setter stor pris på å få med på laget, sier Hardarson.