Byggmakker med nytt anlegg i Hønefoss

Byggmakker Hønefoss (Proffsenteret AS) åpnet torsdag offisielt sitt nye utvidede anlegg på Hensmoen, rett utenfor Hønefoss.

Det nye anlegget, inkludert butikk, temperert drive-in, samt logistikksenter, er på totalt 6.500 kvadratmeter under tak fordelt på 15 mål tomt. Totalt sett har det nye anlegget kostet nærmere 75 millioner kroner.

- Jeg gleder meg nå til å komme i gang i et helt nytt anlegg som skal gjøre handelen for kundene våre både enklere og mer effektiv, sier daglig leder Jørn R. Tunga i en pressemelding.

Arbeidet med å finne nye lokaler for Byggmakker Hønefoss startet allerede for fem år siden.

- Det gamle anlegget vårt lå midt i sentrum av Hønefoss og det var ikke optimalt for kundene våre med hensyn til utkjøring av varer. Det har ikke minst sammenheng med at 90 prosent av kundene våre er entreprenører og håndverkere. For både proffkundene, men også forbrukerkundene våre, vil det nye anlegget som bare ligger fem kilometer uten sentrum oppleves som et stort løft og gjøre handelen mye enklere. Det skyldes også at vi har fått et stort drive-in lager, sier Tunga.

Det nye anlegget får en 2.000 kvadratmeter stor varmbutikk. - Der vil vi nå blant annet få et 180 kvadratmeter stort «klimarom» med hygrokontroll (50 prosent luftfuktighet til enhver tid) for listverk og som blir Østlandets største. I tillegg får vi en egen avdeling for dører og vinduer. Selv om vi har mange proffkunder, ønsker vi å tiltrekke oss flere forbrukerkunder. Og vi vet at mange av dem ønsker å se og ta på produktene før de kjøpes, og mange vil derfor finne den nye varmbutikken både inspirerende og enkel å handle i, sier Tunga

I følge Byggmakker-kjeden blir det nye anlegget på Hønefoss det råeste proffanlegget av kjedens totalt 61 varehus over hele Norge.

– Vi har 35 medarbeiderne og som alle har gjort en kjempeinnsats for å få anlegget klart. Anlegget omsatte i 2017 for hele 97 millioner kroner og jeg føler meg trygg på at vi allerede i 2019 skal klare å vise til en fin vekst, sier Tunga.