Fra venstre Oddbjørn Lia (eier), Jan Bjørn Holte (daglig leder), Raymond Gabrielsen (kjededirektør i Byggmakker) og Morten Lia (medarbeider og sønn av eier).

Byggmakker får nytt medlem i Porsgrunn

Lia Sagbruk i Skjelsvik i Porsgrunn blir nytt medlem i Byggmakker Handel AS.

Selskapet som i 2017 omsatte for 62 millioner kroner har bestemt seg for at de ønsker å bli tilknyttet en kjede med vekstambisjoner.

– Jeg opplever at Byggmakker-kjeden er på offensiven og når de samtidig kunne vise frem gode medlemsbetingelser var det ikke et vanskelig valg å ta om å bli medlem, sier daglig leder Jan Bjørn Holte i Lia Sagbruk i en pressemelding.

Lia Sagbruk er en tradisjonsrik virksomhet fra Grenlandsområdet. Det hele startet for 85 år siden, i 1933. Da ble sagbruket etablert, men som i 1982 ble utvidet med et trelastutsalg. Og i 1996 overtok eierne Inger og Oddbjørn Lia også driften av det som het Eidanger Byggsenter. Og det er anlegget i Skjelsvik som blir profilert som et Byggmakker-anlegg.

– Anlegget solgte i 2017 for 62 millioner kroner og hvor 60 prosent av omsetningen kommer fra proffmarkedet. Vi har gjort det bra de senere årene, men ser potensialet i å bli tilknyttet en anerkjent og aktiv kjede. Vi tror det blant annet kan gi oss en markedsføringseffekt, bedre leverandørbetingelser og et mer effektivt IT-system. På den måten kan vi få mer tid til utadrettet salgsarbeid. Byggmakker kom på banen mye takket være at kjeden er ekspansiv og ble vurdert til å ha den beste kombinasjonen av medlemsbetingelser, sier Holte.

For Byggmakker er det viktig å styrke tilstedeværelsen i Grenlandsområdet.

– Lia Sagbruk er et velkjent og vel etablert byggevaresenter med nærmere 20 medarbeidere. Flere av de ansatte er fagutdannet innen bygg og har erfaring fra snekkeryrket. Jeg opplever at det er en solid gjeng med mye kunnskap. Og for Byggmakker er det et kvalitetsstempel når vi fikk høre historien om han som har jobbet i selskapet helt siden 1983. Da skjønner du hvorfor de alltid skriver «Å bygge er ikke bare plankekjøring» i sine annonser. Vi gleder oss til å bli bedre kjent og videreutvikle virksomheten i et spennende geografisk område. Fra Byggmakkers side handler dette om et langvarig samarbeid og derfor har vi allerede drøftet muligheten for å investere i en ny sentral lokasjon, sier kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Handel AS.