Nye Byggmakker Tynset. Illustrasjon: SH Prosjekt
Nye Byggmakker Tynset. Illustrasjon: SH Prosjekt

Byggmakker åpner nytt varehus på Tynset

Sommeren 2024 åpner Byggmakker et nytt og mer sentralt varehus på Tynset i Innlandet.

Det skriver Byggmakker i en pressemelding denne uken.

− Vi er veldig glade for å endelig kunne dele at Byggmakker styrker sin tilstedeværelse for proff- og forbrukerkunder på Tynset og Nord Østerdal-regionen med etableringen av et nytt, fremtidsrettet og effektivt anlegg, sier Kjell Vidar Dokken, direktør i Byggmakker Handel, i pressemeldingen.

Byggmakker flytter hele driften sin på Tynset til en mer sentral tomt, og varehuset blir overtatt mai 2024, med planlagt åpning den påfølgende sommeren.

Regionsjef Geir Oksavik i Byggmakker. Foto: Byggmakker
Regionsjef Geir Oksavik i Byggmakker. Foto: Byggmakker

− Dagens anlegg er lite hensiktsmessig, og trenger en vesentlig oppgradering for å drive videre. Derfor gjør vi dette, og det er selvsagt også avgjørende for oss at ny lokasjon ligger mer tilgjengelig i nær tilknytning til Tynset handelssentrum, sier Geir Oksavik, regionsjef i Byggmakker.

Det nye anlegget blir mindre enn dagens butikk, men skal samtidig være langt mer effektiv for å forenkle arbeidshverdagen til håndverkerne som bruker butikken.

− Byggevarebutikken er ny og moderne, og skal også inkludere en drive-thru. Her vil du finne alt av materialer, verktøy, dører, vinduer, bad, garderobe, maling, peiser og ovner. I tillegg blir det lagt til rette for distribusjons- og plukkområde, for å sikre en effektiv vareleveranse til sluttkunde og byggeplasser, forteller Oksavik.

Byggherre er AE Tynset AS. Eiendommen vil, ifølge pressemeldingen, ha ekstra stort fokus på energieffektivisering, og vil blant annet få eget solcelleanlegg etablert på taket. Solcelleanlegget skal produsere mer energi enn bygget forbruker, og vil gjøre byggevarehuset til et plusshus. Byggmakker vil ta over et areal på 2.364 kvaratmeter, fordelt på butikk og trelast med drive-thru, samt et uteareal på 2.455 kvadratmeter.

Nye Byggmakker Tynset. Illustrasjon: SH Prosjekt
Nye Byggmakker Tynset. Illustrasjon: SH Prosjekt