Morten Fundingsrud, konseptansvarlig i Byggmakker. Foto: Magnus Filligsnes / Byggmakker
Morten Fundingsrud, konseptansvarlig i Byggmakker. Foto: Magnus Filligsnes / Byggmakker

Byggmakker lanserer smarthuskonsept

Byggmakker lanserer en ny produktpakke med smarthusprodukter. Først ute med det nye konseptet er varehus i Oslo, Trondheim, Steinkjer, Moss og Namsos.

Det skriver Byggmakker i en pressemelding denne uken.

– Markedet for smarte hjem er i en rivende utvikling. Med høye strømpriser og en galopperende teknologisk utvikling, har vi opplevd en stadig større etterspørsel etter smarthusprodukter fra våre kunder. Byggmakker har derfor utviklet en ny løsning i butikk der kunden kan velge kvalitetsprodukter fra de beste leverandørene og få de installert, sier Morten Fundingsrud, konseptansvarlig i Byggmakker.

Smarthusløsningen skal, ifølge pressemeldingen fra Byggmakker, gi bedre mulighet til å kontrollere strømforbruket, og i første omgang tilbyr Byggmakker lys- og varmestyring. Pakkene inneholder dimmere og HUB-brytere, og i pakkeprisen ligger også ferdig montering.

– Det er spesielt de høye strømprisene og løsninger for styring av strøm som gjør dette nye konseptet aktuelt for mange av våre kunder. Tidligere var det gjerne slik at investeringene betalte seg over fem til ti år, mens med dagens høye strømpriser kan investeringen i smarthusteknologi betale seg innen et års tid, anslår Fundingsrud i pressemeldingen.

En del av smarhuskonseptet er tilbud om ferdiginstallering ved hjelp av elektrikere fra Elfag-kjeden.

– Elektrisk anlegg skal installeres av fagfolk. Samtidig kan det være utfordrende å få tak i riktig elektriker til riktig pris i dagens marked. Ved kjøp av Byggmakkers nye smarthusløsning vil kunden automatisk bli koblet opp mot en fagutdannet elektriker som kjenner produktene godt. Dermed vil prosessen fra kjøp til bruk bli mye enklere for kundene, sier Fundingsrud.

Byggmakker er en del av Kesko-konsernet, sammen med elektrogrossisten Onninen, som eier Elfag-kjeden.

– Dette er en banebrytende satsning for oss i Norge. Her spiller vi på det beste fra våre to selskaper, Byggmakker og Onninen. Det unike er hvordan varer kjøpt i et Byggmakker-varehus blir levert av Onninen og installert av markedets dyktigste elektrikere i Elfag-kjeden. Her følger vi kunden gjennom hele prosessen, sier administrerende direktør i Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.