Fra åpningen av Bygger'ns nye varehus i Hommelvik. Foto: Bygger'n
Fra åpningen av Bygger'ns nye varehus i Hommelvik. Foto: Bygger'n

Bygger’n åpnet nytt varehus i Malvik

Nylig åpnet Bygger’n-kjeden sitt første byggevarehus bygget etter passivhus-krav for butikk, kontorer og sosiale soner i Hommelvik.

11. mai åpnet det nye og moderne byggevarehuset i Hommelvik, som er bygd etter kravene til passivhus.

- For å redusere energibehovet i bygget er det gjort flere tiltak. Yttervegger, tak og gulv mot grunn er ekstra godt isolert. Vinduer er ekstra godt isolerte, og bygget skal ha god tetthet og dermed svært få luftlekkasjer (iht passivhuskriteriene i NS 3701). I tillegg så får byggevarehuset i Hommelvik eget solcelleanlegg på tak, som igjen kan gi en reduksjon på strømforbruket (kWh) på mer enn 30 prosent selvforsynt strøm gjennom et helt år, sier Joar Sneen, som er eiendomsutvikler i E.A. Smith AS.

Arne Helland har blitt daglig leder for Bygger’n Hommelvik, men han har fulgt hele prosessen fra byggestart.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg har i lengre tid vært opptatt av energibruk, redusering av energibehov og det å ha en grønn retning. Dette blir flott for kunder, ansatte og fremtiden. Det er gjort en godt gjennomtenkt plan for å redusere energibehovet i bygget, blant annet ved å montere solcellepanel. Det blir også lagt til rette for lading av våre el-trucker. Bygger’n benytter flere og flere elektriske vare- og lastebiler. Disse må jo lades ofte, og da er det smart med våre solcellepanel, sier Helland.

Han legger til at straks etter åpning vil arbeidet med å sertifiseres som Miljøfyrtårn startes.

Byggevarehuset ligger i Havneveien, rett ved et nyoppført boligområde i Hommelvik. Det nye varehuset har en tomt på cirka 7 dekar, bygningsmessig grunnflate på cirka 1.500 kvadratmeter og butikkarealet blir på rundt 500 kvadratmeter. Utendørsarealet har også god størrelse, med moderne lagringssystemer, god belysning og kjøreområder for både leverandører og kunder.

- Bygger’n sin visjon er å skape bransjens beste handelsopplevelse. Den nye butikken i Hommelvik skal være et service- og kompetansesenter for profesjonelle, semiprofesjonelle og glade amatører som ønsker å bygge noe eller pusse opp hjemmet sitt. Malvik kommune er en vekst-kommune, og det skjer mye spennende fremover i Hommelvik. Vi gleder oss til å la Bygger’n sette sitt preg på lokalsamfunnet, sier kjededirektør i Bygger’n, Øyvind Eidem i meldingen.