Marius Lysø og Ingvill Hafver. Foto: Sindre Sverdrup Strand
Marius Lysø og Ingvill Hafver. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Byggeindustrien ansetter to nye journalister

Byggeindustrien styrker denne våren sin nyhetsredaksjon med ansettelsen av Ingvill Hafver og Marius Lysø.

Med to nye medarbeidere fra og med våren 2023, består redaksjonen i Byggeindustrien nå av totalt ti journalister.

Ingvill Hafver er 48 år gammel, og har blant annet erfaring som journalist i Akershus Amtstidende og redaktør i Ås Avis, i tillegg til at hun har jobbet som lærer på ungdomstrinnet.

– Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med bygg- og anleggsbransjen, hvor det skjer mye spennende, sier Hafver.

Marius Lysø er 23 år gammel, og kommer rett fra NMBU, hvor han nylig leverte masteroppgave i urbant landbruk. Han har erfaring som journalist i Moss Avis.

– Bygge- og anleggsbransjen ligger mitt hjerte nært. Det er interessen for arealforvaltning og ressursbruk som gjorde at jeg startet på masterprogrammet i urbant landbruk. Jeg har gjennomført flere emner i prosjektledelse, økonomi, eiendom og bygningsadministrasjon under studietiden. Byggebransjen er en viktig bransje i utvikling, som jeg gleder meg til å følge. Jeg ønsket meg en jobb der jeg kunne kombinere formell kompetanse med erfaringene mine som journalist, noe som jeg opplever å ha fått, sier Lysø.

Sjefredaktør Arve Brekkhus i Byggeindustrien er svært glad for å kunne ønske to nye journalister velkommen til redaksjonen.

– En styrket redaksjon bidrar til at Byggeindustrien kan holde nyhetstrykket oppe i en bransjehverdag med et svært stort informasjonsbehov, sier han.

 Bladet økte sitt godkjente opplag med 20.393 fra 11.502 i 2021 til 31.898 i 2022, og hadde da den klart største opplagsveksten blant de 238 fagmediene som er organisert i Fagpressen i Norge.

– Byggeindustrien har vært gjennom en veldig god utvikling den senere tiden, ikke minst med satsingen på pluss-abonnement på bygg.no. Når vi nå utvider redaksjonen med to nye journalister, vil vi kunne styrke vår redaksjonelle satsing og få mulighet til å gjøre en enda bedre jobb med å bringe frem de viktige nyhetene og sakene innen byggenæringen. Både Ingvill og Marius har allerede vist at de vil være viktige tilskudd i redaksjonen, sier en godt fornøyd Brekkhus.