Rikard af Ekenstam (chief commercial officer i Sunday Power) (f.v.), Nina Hage (CEO i Bulk Industrial Real Estate), Rune Bang (VP projects i Bulk Industrial Real Estate) og Jonas Ibsen Brynildsrud (CEO i Sunday Power). Foto: Sunday Power

Rikard af Ekenstam (chief commercial officer i Sunday Power) (f.v.), Nina Hage (CEO i Bulk Industrial Real Estate), Rune Bang (VP projects i Bulk Industrial Real Estate) og Jonas Ibsen Brynildsrud (CEO i Sunday Power). Foto: Sunday Power

Bulk inngår samarbeid med Sunday Power

Bulk Industrial Real Estate inngår samarbeid med Sunday Power om installasjon av solcelleanlegg på flere av Bulks bygg.

– I den første fasen av samarbeidet installeres det nå fire nye solcelleanlegg i Bulk Park Lindeberg i Lillestrøm kommune. Disse anleggene er forventet å produsere opp mot 1 million kilowattimer med solenergi i året, og vil stå klare i løpet av sommeren. Det årlige reduserte klimagassutslippet som en følge av denne produksjonen, er anslått til over 400 tonn CO2, heter det i en pressemelding fra partene.

Sunday Power står for finansiering, installasjon og driften av anleggene, i tillegg til å levere programvaren.

– Både Bulk og våre leietakere ønsker størst mulig produksjon av lokal solstrøm, derfor utvider vi vårt samarbeid med Sunday Power. Å produsere egen energi ved å dekke takene våre med solcellepaneler er både miljøvennlig og økonomisk. Sunday Powers forretningsmodell er god fordi den er gunstig både for oss som gårdeier og for våre leietakere. I tillegg har vi positiv erfaring fra et tidligere prosjekt og liker deres satsning på utvikling av smart teknologi, sier Rune Bang, vice president projects i Bulk Industrial Real Estate i meldingen.

Sunday Power ble lansert i det norske markedet for to år siden. Selskapet har gått fra to til tolv ansatte det siste året og forventer å gjennomføre rundt 50 installasjoner i 2023.

– Vi er stolte over å kunngjøre at vi nå utvider samarbeidet vårt på solenergi med Bulk Industrial Real Estate. Bulk er en ledende aktør innenfor utvikling av logistikkbygg og går foran i det grønne skiftet i bransjen. Vi er svært glade for å fortsette å jobbe med en så proff og kompetent organisasjon som virkelig mener alvor med sin satsing på bærekraft. Nå ser vi frem til å levere solide prosjekter og solenergiløsninger for Bulk og deres leietakere, sier Jonas Ibsen Brynildsrud, administrerende direktør i Sunday Power, i meldingen.