Kompetansesjef Thomas Norland i EBA, er tilfreds med det han har sett av ferdigheter hos lærlingene under årets NM. EBA har vært enearrangør for NM i betongfag, og sammen med Byggmesterforbundet har de arrangert NM for tømrerlærlingene.Kjartan Meltveit og Pieter Frank, begge betonglærlinger i Kruse Smith, synes NM har vært lærerikt.

Bruker NM som fag- og svenneprøvetest

Norgesmesterskapet i betong- og tømrerfag for lærlinger, er en flott forsmak på hva som venter kandidatene når de skal ta fag- og svenneprøve neste sommer.

Torsdag avsluttet de 19 år gamle lærlingene årets NM på Hellerudsletta, etter å ha gjennomført en krevende oppgave i henholdsvis betong- og tømrerfaget de siste dagene.

-Det er en omfattende oppgave lærlingene har fått å jobbe med. Alle løser den på litt forskjellig måte, og noen av lærlingene har skilt seg ut i gjennomføringen av oppgaven, sier kompetansesjef Thomas Norland i EBA til Byggeindustrien.

-Viktig med synliggjøring

Han mener at mesterskapet er en glimrende måte for EBA å skape blest rundt betong- og tømrerfaget.

-Det som er viktig for oss er å synliggjøre fagene, samtidig som det er yrkesmesse her for 10. klassingene. Flere av disse elevene stiller spørsmål om muligheten for lærlingeplass, de spør om lønn og videre karrieremuligheter, sier Norland.

Deltakerne i betongfaget kommer fra Trøndelag i nord til Agder i sør, mens tømrerlærlingen er spredd fra Troms til Akershus.

-Spennende og lærerikt

-Dette har vært spennende og lærerikt. Ikke minst det å måtte takle stress, kommer godt med når jeg skal opp til fagprøven neste år, sier Kjartan Meltveit, betonglærling hos Kruse Smith i Rogaland. Han får følge av Pieter Frank, betonglærling hos Kruse Smith i Telemark.

-Det er en ære å få være med på NM, og erfaringen herfra vil komme godt med senere, sier Frank.

Tømrerlærling i Veidekke i Oslo, Olav Busk, uttrykker også stor begeistring over deltakelsen sin.

-Det har vært en ekstremt morsom utfordring, og ikke minst har det vært artig å få konkurrere med folk på sin egen alder og med samme erfaring, sier Busk.