Britt Røed Lohne slutter som daglig leder i WK Entreprenør. Arkivfoto.

Britt Røed Lohne slutter som toppsjef i WK Entreprenør

Britt Røed Lohne ønsker seg nye utfordringer etter 12 år i WK Entreprenør. Men hva det blir, vet hun foreløpig ikke.

– Jeg har rett og slett ikke peiling. Jeg har tullet med at jeg skal starte blogg, så får vi se hva det ender opp med til slutt da, sier Britt Røed Lohne lattermildt.

– Fra spøk til alvor, så er ønsket om nye utfordringer bakgrunnen for det valget jeg har tatt. Jeg er blitt 50 år, og jeg vil finne ut hva jeg skal gjøre resten av livet mitt. Dersom jeg skal hoppe og gjøre noe nytt igjen, så er tiden riktig nå, sier Britt Røed Lohne.

Sendte ut e-post til bransjefolk

I en åpenhjertig e-post sendt ut til spesielt utvalgte i byggenæringen, fortalte Lohne selv nyheten om at tiden som daglig leder i WK Entreprenør er forbi.

– Det er med blandende følelser jeg tidligere i juni valgt å si opp min stilling som daglig leder i WK Entreprenør etter 12 år i selskapet og de siste syv som daglig leder. Jeg har vært del av en utrolig spennende reise og fått vært med på å utvikle WK til et solid entreprenørselskap og avslutter med at WK satte ny omsetnings- og inntjeningsrekord igjen i 2017. Jeg er veldig takknemlig for tiden i WK og for alle de muligheter jeg har fått, skriver hun i e-posten.

I e-posten forteller hun videre at hun skal ha en lang sommerferie der hun vil klarne hodet og tenke gjennom hva hun skal gjøre fremover.

Til Byggeindustrien sier hun at det er langt fra gitt at byggenæringen er neste stopp.

– Nei, det er slett ikke sikkert. Jeg ramla jo tilfeldig inn i byggebransjen da jeg begynte i WK. Men jeg elsker bygg og anlegg, jeg har hatt noen strålende kollegaer og har alltid sagt at bransjen er fylt opp med fantastiske folk. Men jeg kjenner på en liten lojalitetskonflikt dersom det blir bygg og anlegg videre også. Jeg er jo veldig glad i WK, sier Lohne.

Rekorder

Hun har en sterk CV å vise til etter å ledet WK Entreprenør fra rekordtall til rekordtall i sine syv år som daglig leder.

Senest i fjor satte entreprenøren ny omsetnings- og inntjeningsrekord da de omsatte for 612 millioner og hadde et resultat før skatt på over 52 millioner.

– Det har vært en fantastisk reise, og jeg føler vi har klart å gjøre en god jobb i løpet av disse årene. Nå er det opp til WK Entrepenør som skal forvalte dette videre, og forhåpentligvis løfte WK enda høyere oppover. De har svært mange dyktige folk, så det er jeg sikker på at de klarer, sier Britt Røed Lohne.

Wegger leder selskapet

Fra 20. juni overtok styreleder Jørn Wegger ansvaret som daglig leder inntil en ny permanent løsning er på plass.

– Jeg vil være ansatt i WK frem til året er omme, og i min oppsigelsestid vil jeg bidra med avklaringer etter behov slik at overgangen skal gå så bra som mulig, sier Lohne som roser eierne av WK for at de har hatt forståelse for ønsket hennes om endring.

– All ære til eierskapet som ønsker meg det beste og har forståelse for at jeg ønsker noe annet. Det har vært godt for meg, sier hun.