Michael Bors går fra Jernbaneverket til Statsbygg, og skal særlig bistå i regjeringskvartal-prosjektet.

Bors går fra Jernbaneverket - blir kontraktsdirektør i Statsbygg

Michael Bors går fra Jernbaneverket til en nyopprettet stilling som kontraktsdirektør i byggeherreavdelingen til Statsbygg.

Bors kommer fra stillingen som direktør for marked- og leverandørutvikling i Jernbaneverkets utbyggingsdivisjon, og vil jobbe særlig med det nye regjeringskvartalet. Men kontraktsdirektøren skal også støtte øvrige prosjekter.

- Først og fremst er det en spennende portefølje som tilbys. Porteføljen har på langt nær vært dårlig i Jernbaneverket, men det å bygge et nytt regjeringskvartal er en sjelden mulighet, sier Michael Bors til Byggeindustrien.

God relasjon

I Jernbaneverket har Bors tidligere samarbeidet med tett med nåværende Statsbygg-sjef Harald V. Nikolaisen.

- Det er en positiv faktor, men det har ikke vært avgjørende. Vi har en relasjon som går mange år tilbake. Vi har jobbet i spennende prosjekter sammen, og har hatt stor glede av det. Men nå er det Synnøve Lyssand Sandberg som vil være min nærmeste overordnede, sier Michael Bors, som legger til at han er veldig glad for de seks årene han har hatt i Jernbaneverket.

- Jeg slutter ikke i Jernbaneverket, jeg begynner i Statsbygg, sier Bors.

- Vil styrke Statsbygg

Bakgrunnen for ansettelsen er ifølge Statsbygg at byggeaktiviteten øker, og at byggherreavdelingen ønsker å styrke det strategiske og operasjonelle kontraktsarbeidet.

Stillingen vil ha et overordnet faglig ansvar for alle kontraktsforhold i Statsbyggs byggeprosjekter.

Byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg. Foto: Trond Joelson

På sikt er det planer om å styrke kontraktsmiljøet knyttet til byggeprosjektene i Statsbygg ytterligere.

- Statsbygg er en profesjonell kontraktspart og forhandler, og ansettelsen av Michael Bors er en videreutvikling av dette arbeidet. Med sin erfaring og bransjekunnskap vil han styrke Statsbygg både strategisk og operasjonelt, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

Michael Bors begynner i Statsbygg 1. januar 2017.