Hanne Bonge-Hansen er ansatt som ny daglig leder i Aquateam COWI. Foto: COWI

Hanne Bonge-Hansen er ansatt som ny daglig leder i Aquateam COWI. Foto: COWI

Bonge-Hansen ny daglig leder i Aquateam COWI

Hanne Bonge-Hansen er ansatt som ny daglig leder i Aquateam COWI.

 Hun tiltrer lederstillingen i forskningsselskapet på nyåret.

Aquateam COWI AS er et forskningsselskap innen vann- og miljøsektoren. Selskapet driver uavhengig anvendt forskning basert på grunnbevilgning fra COWI Fonden, så vel som oppdragsforskning og utviklingsarbeid.

– Aquateam har eksistert siden jeg var tre år, så jeg har stor respekt for det jeg blir en del av. Jeg har savnet forskningen litt, og da jeg begynte å lese meg opp på Aquateam COWIs bidrag i bærekraftfeltet, ble jeg veldig imponert. Så det er veldig stas å få denne muligheten, sier Bonge-Hansen i en pressemelding.

Hanne Bonge-Hansen har en Ph.D. i organisk kjemi fra Universitetet i Oslo, med spesialisering i syntetisk og beregningsbasert kjemi. Hun kommer fra Bryn Aarflot, hvor hun de siste fire årene har jobbet som patentfullmektig. Hun har her jobbet med strategisk rådgivning knyttet til immaterielle rettigheter (IP) og patentrådgivning, patentutforming og samt utvikling av IP-strategier for selskaper og prosjekter.

– Fra tidligere har hun også erfaring som spenner fra biotech start-upen Algeta til farmagiganten Bayer, samt praktikantopphold i GE Healthcare. Aquateam COWI rommer nå 11 forskere, skriver selskapet

– Sammen med et flott team skal jeg arbeide med forskning innenfor vann- og miljøsektoren. Selskapet er av en størrelse som gjør det mulig for hver enkelt å påvirke, og man jobber tett sammen som et lag. Jeg gleder meg nå til å bli kjent med alle menneskene og prosjektene deres, sier hun.

Jørn Christen Johnsen, konstituert divisjonsdirektør for Vann og miljø samt styreleder i Aquateam COWI, gleder seg til å få Bonge-Hansen med på laget.

– Vi er veldig glade for å få Hanne om bord, med hennes sterke kompetanse fra forskningsledelse. Hun er en dedikert og kraftfull leder, som jeg tror vil klare å løfte Aquateam COWI opp til det neste nivået, sier han i meldingen.