Hyttemodellen V10. Illustrasjon: BoligPartner

BoligPartner lanserer hyttekonsept for bratte tomter

BoligPartner har utviklet en ny metode for å bygge hytter i bratt terreng med lite fotavtrykk.

Det skriver BoligPartner i en pressemelding torsdag.
Hyttemodellen V10 er en videreutvikling av hyttekonseptet V fra BoligPartner, og er utviklet for å kunne bygge på svært bratte tomter.

– Bygging på bratte tomter kan være utfordrende, men her har vi brukt en kombinert løsning med støpt plate på mark og to kraftige søyler i front. Dette gir bygget et rent og pent utseende, samtidig som hytta kan bygges i utfordrende terreng, sier seniorarkitekt Idar Sambu i BoligPartner.
Sambu tegnet V10 etter at BoligPartner-forhandler Sognehus kom med bestillingen til et prosjekt i Hodlekve utenfor Sogndal.
– Hodlekve er et spennende område under utvikling, men deler av terrenget er bratt. Derfor utfordret vi Idar, som kom opp med en strålende løsning for oss, sier daglig leder Terje Hove Thorsnes i Sognehus.
– I dette konseptet unngår vi tradisjonelle fyllinger eller sokkeletasjer, og bygger heller smarte hytter med et lite fotavtrykk i terrenget. Dermed sikrer vi en mer miljøvennlig løsning, samtidig som vi ivaretar god arkitektur og god kvalitetsmessig utførelse, forklarer Mari Skjærstad, administrerende direktør i BoligPartner.

– Også er både selve hyttene og søylene i front levert i tre. Vi bygger i tre, og da ønsket vi også at søylene i front skulle være i tre. Det klarte vi, og vi er stolte av å ha laget dette konseptet bygget med et materiale som er en fornybar kilde, og med kortreiste materialer til byggeplassen. Det gjør byggeprosessen mer effektiv for oss, og ikke minst er det bedre for miljøet, avslutter Skjærstad i pressemeldingen.