Administrerende direktør Jon Sandnes i BNL. Foto: BNL/Moment studio

BNL: - Ikke nedstenging av byggeplasser

BNL-direktør Jon Sandnes er tydelig på at smittevern blir viktigst fremover, men presiserer at byggeplasser fortsatt er åpne.

Fredag ble det klart at det var oppdaget et utbrudd av det muterte koronaviruset i Nordre Follo, en av hovedstadens nabokommuner. Det medførte at hele kommunen ble stengt ned på noen timer. Lørdag varslet regjeringen at også Oslo og andre kommuner rundt Nordre Follo ble underlagt nye, strenge koronarestriksjoner i et forsøk på å eliminere den britiske mutanten. Dette vil også få konsekvenser for byggenæringen.

- For byggenæringen og samfunnet for øvrig er smittevern viktigst. Vi har gjennom hele pandemien helt fra nedstengingen i mars klart å holde hjulene i gang, men med et streng smittevernsregime. Det er for tidlig å si hvordan dette vil ramme vår næring, sier Sandnes til Byggeindustrien.

- Vi registrerer at det fortsatt skal være tiltatt med nødvendige arbeidsreiser – med andre ord – dette betyr ikke nedstenging av byggeaktivitet. Det vil også være tillatt at arbeidstakere kan kunne reise til og fra byggeplasser. Nå gjelder det mer enn noen gang at bedriftene er flinke til å følge smittevernreglene, legger han til.

- Hvilke konsekvenser kan det få for pågående prosjekt og prosjekter under planlegging?

- Det er for tidlig å si. Vi følger nøye med på utviklingen, og er opptatt av at bedriftene gir tilbakemeldinger med behov for tiltak for vår næring svarer BNL-sjefen.

- Er dere overrasket over at man tar i bruk så sterke virkemidler i denne regionen?

- Etter at det muterte viruset ble kjent, og vi har sett hva som er blitt gjort av tiltak blant annet i Danmark og Nederland, er vi dessverre ikke overrasket. Dette er noe hele næringslivet har vært forberedt på kunne skje, understreker Sandnes.