VENTELISTE. Block Watne startet jakten på 45 pionerer i høst, og har måttet sette folk på venteliste. Illustrasjon: MIR/Block Watne Fluks

Block Watne måtte sette folk på venteliste for å bygge standardisert bolig på målsøm

Interessen for Block Watnes nye målsømskonsept Fluks har vært så stor at de har vært nødt til å sette boligbyggere på venteliste.

Daglig leder i Block Watne Fluks, Janne Strandbråten.

I november lanserte Block Watne sitt nye boligkonsept, Fluks. Med boligkonseptet har boligprodusenten som mål bygge standardiserte boliger på målsøm.

– Responsen har vært, og er så enorm, at vi nå har valgt å sette interessenter på venteliste. Det aller viktigste for oss er kvalitet i prosessen, dette er helt avgjørende for hvor godt produktet blir, sier daglig leder i Block Watne Fluks, Janne Strandbråten til Byggeindustrien.

Pionerjakt

Obos-eide Block Watne startet jakten på 45 pionerer i Oslo-området under lanseringen i høst, og selv om de første plassene allerede er tatt, er ikke toget gått, sier Strandbråten.

– Nei, selv om vi har vært nødt til å sette opp ventelister, betyr ikke at det at de som står der ikke skal tas vare på hos oss. Men de må vente litt lenger før vi kan starte prosessen med dem. Vi har ikke nok ressurser til å ta alle i vare på den måten vi ønsker og som de fortjener, sier Strandbråten og understreker at de ikke vil forhaste seg.

– Nybrottsarbeid krever tålmodighet og struktur. Det viktigste for meg som Fluks-leder er at dette blir gjort på en god måte samtidig som vi tar vare på våre kunder og ansatte. Vi jobber nå med rekruttering av både rådgivere på bolig, bygg og arkitekter, og samtidig jobber vi med rekruttering av underentreprenører. Det er viktig for oss at alle som skal jobbe for Fluks, om det er ansatte eller innleide, har de riktige verdiene, sier Strandbråten.

Fluks samarbeider også tett Block Watnes distriktskontor i Moss om utvikling av produksjonsleddet.

– Dette samarbeidet har vi stor tro på at vil løfte og utvikle Fluks konseptet når det kommer til selve produksjonen av husene, sier Strandbråten.

Målsøm

Hun sier flere av de såkalte pionerene er kommet godt i gang med forprosjektet, og at flere er i ferd med å lande sine Fluks-boliger.

– Det er tydelig at Fluks har truffet en nerve i markedet. Responsen tyder på at markedet trenger boliger på målsøm, sier Strandbråten.

Med målsøm mener Block Watne Fluks en boligtype som ligger et sted midt imellom ferdighus og arkitekttegnet bolig.

– Målsøm skal svare på nye behov, basert på innsikten om hvordan nordmenn ønsker å leve livene sine og lever livene sine i dag. Våre liv er både mer innholdsrike og i endring enn livene til våre foreldre og besteforeldre. Vi lever ikke bare kun med egne barn, vi lever kanskje heller ikke med den samme partneren gjennom hele livet, og noen tar vare på generasjonen over seg. Dette krever mer fleksibilitet i boligen dersom vi skal kunne bo i boligen gjennom livet, sier Strandbråten.

– Samtidig har bærekraft og miljø blitt en del av det norske verdisettet. Dette stiller helt andre krav til oss som skal bygge framtidens boliger; vi må bygge boliger som svarer på disse nye behovene. Dette er ideen som utvikler og skal utvikle Fluks videre, legger hun til.

Høye ambisjoner
Block Watne har historisk har vært en av de aller største på eneboliger i Norge, men de siste årene har boligbyggeren i stadig større grad konsentrert seg om prosjektmarkedet. Med Fluks-satsingen, ønsker de å ta tilbake en større andel av det såkalte EAT-markedet.

– I et marked på rundt 20 milliarder kroner, så er det med vårt navn og våre tradisjoner på eneboligmarkedet, mulig å nå en omsetning på en halv milliard i løpet av tre år. Nå handler det om å få i gang distribusjonsmønsteret og nok tømrere, så skal vi klare det, sa salgs- og markedssjef Bjørnar Tretterud i Block Watne til Byggeindustrien da konseptet ble lansert i november.

Block Watne Fluks har et strategisk samarbeid med arkitektkontoret Helen& Hard i utviklingen av Fluks-konseptet.