Nils Sund, direktør Handel Norge i Mestergruppen.
Nils Sund, direktør Handel Norge i Mestergruppen.

Blir første direktør for Handel Norge i Mestergruppen

Etter nesten 10 år som sjef for Malorama, rykker Nils Sund opp i en nyopprettet stilling som direktør Handel Norge i Mestergruppen.

I 2021 ble Malorama, som består av Fargerike, Kulør, Mal Proff og sentrallageret Farveringen, kjøpt av Mestergruppen. Nå endres organisasjonsstrukturen i Mestergruppen for å bedre utnytte synergier på tvers av virksomhetsområder og datterselskaper, under divisjonen Handel Norge, skriver Mestergruppen i en pressemelding.

Videre opplyser de at driften av 28 egne byggevarehus og åtte ulike faghandelskjeder er blant det som vil ligge under Handel Norge. Denne delen av konsernet omsetter for cirka 12 milliarder kroner årlig, og er Mestergruppens største virksomhetsområde.

– Det skjer mye spennende i vår bransje, og Mestergruppen skal levere på en ambisiøs strategi der vi skal rigge oss for en mer digitalisert og bærekraftig fremtid. Jeg gleder meg over å få utvidet ansvar for flere virksomhetsområder i Mestergruppen og til å lede den kommersielle virksomheten vår i Norge, sier Nils Sund, som tiltrådte sin nye stilling 3. januar, i meldingen.

– Da jeg ledet Malorama var Pål Trudeng en av mine nære medarbeidere. Jeg er derfor svært tilfreds med at Pål har sagt ja til å ta over rollen som administrerende direktør for Malorama, legger han til.

Pål Trudeng har hatt stillingen som Chief Operating Officer i Malorama i nesten to år og var tidligere konserndirektør for proffmarkedet.

– Nils og jeg vil fortsatt samarbeide tett. Jeg er veldig glad for denne muligheten og ser frem til å utvikle Malorama videre. Før jul flyttet Malorama inn hos Mestergruppen i Oslo, og nå begynner vi på et nytt og spennende kapittel. Vi skal sette farge på og komplementere Mestergruppen på best mulig måte. Sammen skal vi forandre byggebransjen, sier Trudeng.

Konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen sier at disse endringene er en naturlig utvikling for et selskap som har seksdoblet omsetningen de siste  fem årene.

- Vi er heldige som har fått med oss så erfarne ledere som Nils Sund og Pål Trudeng med på kjøpet av Malorama, og glade for at de begge har takket ja til nye roller i konsernet. Jeg ser fram til deres bidrag i Mestergruppens videre reise mot mer digitaliserte, effektive og bærekraftige produkter og tjenester i årene som kommer, skier konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen i meldingen.